Belediye İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Cahit Korkmaz, AK Parti Safranbolu Belediye Başkan Aday Adaylığı'na başvurusunu gerçekleştirdi.

Uzun yıllar Belediye İş Sendikası Karabük Şube Başkanlığı görevini yürüten ve ardından da Sendikanın Genel Merkez Yönetimine seçilen Korkmaz, Karabük ve Safranbolular'ın yakından tanıdığı bir isim. En son 2004 Yerel seçimlerinde yine AK Parti'den Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı olan korkmaz aradan 14 yıl sonra aynı makam için adaylık sürecini başlattı.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya'nın da hazır bulunduğu aday adaylığı müracaatında, sevgi ve saygı belirterek başladığı konuşmasında Cahit Korkmaz şunları söyledi;

"Safranbolu'da AK Parti'den belediye başkanı olmak için müracaat eden her bir adayımızın partiye güç kattığı bir gerçektir. Bugüne kadar müracaat eden, birbirinden değerli adaylarımızın hepsine aday adaylığı sürecinde başarılar diliyorum. Bu tatlı bir rekabet, tatlı bir yarış ama bu yarışın sonunda Safranbolu'da tekrar AK Parti Belediyesini oluşturma anlamında birlikte çaba sarf edeceğiz.

Ben 30 yıldır Karabük'te, Safranbolu'da, Ankara'da cemiyet hayatında emek vermiş bir kardeşinizim. Yani sizin içinizden biriyim. İşçisiyle, emeklisiyle, memuruyla Safranbolu'da ortak hattın geliştirileceği, halkın tamamına dokunulacak bir belediyecilik anlayışını oluşturma gibi bir hayalim olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Ben bu yola çıkmadan önce, tabii bu yol öyle kolay bir yol değil, bu yolda yolculuk yaparken önce 30 yıllık cemiyet hayatımda gerçekten bir gün bile beni yalnız bırakmayan ve bu mücadelede benim yanımda yer alan eşimin olurunu aldım.  Ben kendisine huzurunuzda tekrar teşekkür etmek istiyorum.  Benim gibi bu yola çıkan diğer aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum ve teşekkür ediyorum."