Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı Özcan Büyükgenç işlerinin yoğunluğu nedeniyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Büyükgenç, şube başkanlık görevini kurul arkadaşı Dursun Yeşiloğlu’na devir etti.

Türk Kızılay Karabük Şubesi Başkanı Özcan Büyükgenç, işlerinin yoğunluğu ve doktora çalışmaları sebebiyle ve Kızılay’a yeterince vakit ayıramadığı gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini açıkladı. Tüzük gereği, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Dursun Yeşiloğlu oybirliği ile Türk Kızılay Karabük Şube Başkanlığı görevine geldi.

Kızılay Karabük Şube Başkanlık görevini devir eden Özcan Büyükgenç yazılı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi.

“Bir yıl önce Genel Kurulumuzun teveccüh gösterip oy birliği ile Türk Kızılay Karabük Şube Başkanlığına seçildiğim Başkanlık görevinden, görev yaptığım kurumdaki görev değişikliğine bağlı iş yoğunluğunun artması ve aynı zamanda yıllardır hayalini kurduğum Doktora öğrenciliğine de başlamış olduğumdan dolayı, Kızılay’a yeterince zaman ayıramadığımı gördüğüm için ve bunu da vebal olarak değerlendirdiğimden, Türk Kızılay Karabük Şube Başkanlığı görevinden ayrıldım. Yönetim Kurulumuzda Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Dursun Yeşiloğlu hocamız, Yönetim kurulunun oy birliği kararı ile yeni Başkan olarak seçildi. Öncelikle bu kararın hem şahsım hem de yeni Başkan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını dilerim.

Türk Kızılay Karabük Şube Başkanı olarak bir yıllık çalışma sürecimizde bizlerle beraber olan, desteklerini her zaman yakinen hissettiğimiz başta sayın valimiz olmak üzere, ilimiz Milletvekillerine, Belediye Başkanımıza, Üniversitemiz Rektörüne, Kamu kurum ve Kuruluş yöneticilerine, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına, Hayırsever vatandaşlarımıza, İlimizin değerli Basın Mensuplarına ve Birlikte çalıştığımız ve mesai mefhumu gözetmeksizin iyilik için koşturan Gönüllü kadınlar koordinasyon birimi Başkanı ve yönetimine, Her zaman her yerde görmeye alışkın olduğumuz, enerjilerine hayran olduğum Genç Kızılay Başkanımıza ve Genç Kızılay yönetim kuruluna ve Tüm Kızılay gönüllülerine ve bizi bu göreve seçen Genel Kurul üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bizlere güvenerek bizleri destekleyen ve her daim yanımızda olan Türk Kızılay Genel Başkanına ve Tüm Genel Merkez Yönetim kurulu üyelerine de hassaten teşekkür ediyorum. Ayrıca Birlikte Çalıştığımız Kızılay’daki mesai arkadaşlarımıza ve bizimle birlikte omuz omuza ekip ruhuyla hareket edip koşturan Karabük Kızılay Yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarıma ve Safranbolu Kızılay temsilciliğimizdeki arkadaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyorum.

Sizlerle Bir Yıllık Süre içinde Halkımızın ve Gönüllülerimizin destekleri ile yaptığımız çalışmaları da kısaca paylaşmak isterim.

Bu bir yıllık süre zarfında Yönetim Kurulumuz, yeni kurduğumuz Genç Kızılay’ımız, Gönüllü Kadınlar Koordinasyon birimimiz ve yine bünyemizde kurduğumuz Karabük Kızılay Akademi Koordinatörlüğümüz ile birlikte ilk günden itibaren iyilik için büyük bir koşturmanın içinde olduk ve birçok güzel çalışma yaptık. Öncelikle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentimizin ihtiyaç analizini çıkardık ve Belediyemizle, sosyal Yardımlaşma vakfımızla, Muhtarlarımızla iş birliği içinde İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ettik ve tespit ettiğimiz bu vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bu doğrultuda yaklaşık 2.000 ailemize gıda yardımı yaptık.

Yine 1500 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yaklaşık 5.000 parça kıyafet desteği sağladık. Evinde yemek yapamayacak durumda olan yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelerimize sıcak yemek yardımı yaptık. Suriye’nin İdlib şehrinde yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadık ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile iki tır yaşam malzemesi temin ederek idlib’ e gönderdik ve ramazan ayında İdlib’de 1000 yetim çocuğumuzla İftar yaptık. Yine Elazığ’da yaşanan depreme sessiz kalmadık ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için İlimiz AFAD müdürlüğü ile iş birliği içinde gerekli çalışmalar yapılarak vatandaşlarımızın katkıları ile ilimizden bir Tır yaşam malzemesi gönderildi ve Bağışçılarımızın bağışladığı nakdi yardımlar genel merkezimizin hesabına aktarılarak Genç Kızılay’ımızdan 15 Genç ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaları için Elazığ’a gönderildi.

Evi yanan vatandaşlarımıza imkanlar ölçüsünde yaşam malzemesi verdik ve maddi destekler sağlayarak 5 vatandaşımıza konteynır ev verdik. Camisi yanan bir köyümüze çadır mescit verdik. Kandillerde cami çıkışlarında Vatandaşlarımıza gül suyu ve lokum ikram ettik. Önemli gün ve gecelerde hastanelerde yatan hastalarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İki okulumuza zekâ oyunları sınıfı ve Kızılay Kütüphanesi kurduk. Şenlendirme projeleri kapsamda sekiz tane şenlendirme projesi hazırlayıp Genel merkeze sunduk ve bu projeler kabul edildi ve ilimizde uygulanmaya başladı. İdeathon çağın filozofları projesini gerçekleştirdik.

Bu projemiz kapsamında her ilden bir gencimizi ilimizde misafir ettik ve 2030 Kızılay stratejik eylem planı doğrultusunda bu gençlerimiz iki gün boyunca projeler üretti. Bu projenin açılış ve kapanış toplantılarına Türk Kızılay Genel sekreteri Hüseyin can bey, Genel Başkan yardımcıları İsmail Hakkı Trunç ve Naci Yorulmaz beyler de katıldı. Kurban bağış oranlarımızı %350 oranında arttırdık.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuk festivali gerçekleştirdik. Ramazan ayında yaklaşık 2000 kişilik iftar verdik. Gençlerimizle, Kadınlarımızla ve küçük çocuklarımızla birlikte ihtiyaç sahiplerine yönelik yardım kampanyaları düzenledik.

Kızılay haftasında Bağışçılarımız için mevlit programı tertip ettik.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinliklerinde meydanlarda olduk ve yaklaşık 5.000 vatandaşımıza çorba, su, çay gibi ikramlıklar dağıttık. İlk yardım eğitimi düzenledik ve Kızılay akademiyi kurduk. İlimizin kan ihtiyacını karşılamak için Kan kampanyaları düzenledik. Gaziler haftası, şehitleri anma etkinliği gibi birçok önemli etkinlikte ve Milli- Manevi değerlerimizin yaşatılmasına yönelik etkinliklerde gençlerimiz ve tüm gönüllülerimiz ile birlikte o etkinliklerde olduk. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimiz için Bağış yemeği düzenledik.

Karabük Eğitim Araştırma hastanemiz bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Kardeş payı projesi başlattık ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın Kıyafet vb. ihtiyaçlarını karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz. Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyacını gidermek için Butik mağazası açış protokolü imzaladık ve mağazamızı açtık. Genç gönüllü sayımızı 50’den 850’ ye çıkardık. Kadın gönüllü sayımızı 10’dan 100’e çıkardık. Kısacası iyilik her yerde diyerek göreve geldiğimiz bir yıl sürecinde sürekli ihtiyaç sahiplerimizle olduk. Gençlerimizin yanında olduk. Onların çalışmalarını destekledik.

İyilikten geri durmayacağız ve her zaman iyilik yapmaya ve iyiliğin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Özcan Büyükgenç'e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.