“HALA ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GEZEN FETÖCÜLER VAR” DİYEN KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ, ARDINDAN DAVET ÜZERİNE SAVCILIĞA İFADE VERMİŞTİ

VERGİLİ, SÖYLEMLERİNDE ISRARLI VE ŞİMDİ DE “ÖNCEDEN GÜLEN CEMAATİ OLARAK BİLİNEN FETÖ ÜZERİNDEN TİCARET YAPAN VE ALDIĞI HER DEVLET İHALESİNDEN KOMİSYON VEREN BU İŞADAMLARINI KARABÜK BASINI DA BİLİYOR” DEDİ



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili 2016 yılının son günlerinde çıktığı Kanal 78 Televizyonunun canlı yayınında “Karabük’te hala elini kolunu sallaya sallaya gezen FETÖ’cüler var” demişti.

Vergili’nin bu açıklamaları yerel basında geniş bir şekilde yer almış, ardından Karabük’ün siyaset büyüğü Milletvekili Mehmet Ali Şahin “Rafet Vergili bey, sözüne itibar edilmesi gereken bir belediye başkanı. Belli ki bildiği önemli bir şeyler var ve bu bildiklerini savcılığa anlatması gerekir” açıklamasında bulunmuştu.

Karabük gündemini meşgul eden bu süreç, Cumhuriyet Başsavcılığının daveti üzerine, Belediye Başkanı savcılığa ifade vererek son aşamalarına gelmişti.

VERGİLİ İDDİALARINDA ISRARLI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başkanlığını BRTV Genel Müdürü Osman Çetinkaya’nın yaptığı Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneğinin yemeğinde, gazetecilerle özel bir sohbet yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yine ilginç iddialarda ve açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin, Vergili’ye yönelttikleri FETÖ’cüler hakkında söylemi ve Savcılığın daveti üzerine verdiği bilgiler ile ilgili sorularına “Top artık bende değil. Gülen Cemaati olarak adlandırılan FETÖ üzerinden Karabük’te yıllarca ticaret yapan ve yıllarca abartılmış fiyatlarla devlet ihaleleri alan, hatta kazandıkları paralardan %20’lere kadar buralara paralar aktaran kimlerin olduğunu sizlerde biliyorsunuz. Karabük Basını neden isim verip, bunları yazmıyor. Benim bildiklerimi yıllardır sizlerde biliyorsunuz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Vergili, yaptığı açıklamaların hala arkasında olduğunu öne sürerek gazetecilerin gecesinde gazetecilere yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü;

“Terör örgütleri faaliyetlerini sürdürebilmek için finansal desteğe ihtiyaçları vardır. FETÖ/PYD Terör örgütü bence faaliyetlerini hala sürdürüyor ve finans edenler de dışarda. Bu örgüt sayesinde yıllarca ticaret yapmış ve ciddi bir finans düzeyine ulaşmış kişiler tespit edilmediği sürece de önü kesilemez diye düşünüyorum.” diye konuştu.

FETÖ’CÜ İŞADAMLARI AK PARTİ VE MÜSİAD YÖNETİMİNDE Mİ..?

Başkan Vergili’nin yaptığı bu açıklamalar Karabük gündeminin günlerce üst sıralarını meşgul ederken, bazı yerel basın organları bahse geçen bu FETÖ’cü işadamlarının AK Parti ve MÜSİAD Karabük yönetiminin içinde yer aldıkları iddialarına yer verdi.

Basında yer alan bu iddialar karşısında AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar hiç vakit kaybetmeden “AK Parti teşkilatları ile ilgili araştırmalar neticesinde; Savcılık, Emniyet Müdürlüğü ile İstihbarattan herhangi bir bilgi veya belge gelmemiştir. Bu konuyla ilgili bilgi veya belge geldiği takdirde gerekenin kim olursa olsun yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.” Açıklamasında bulundu.

MÜSİAD NE YAPACAK..?

FETÖ’ye finans sağlayan işadamları iddialarına, “AK Parti ve MÜSİAD Karabük yönetimindeler” şeklinde yeni bir iddianın eklenmesi karşısında, AK Parti İl Başkanı hiç vakit kaybetmeden “Gereğinin yapılacağı” açıklamasını yaparken, üç gün sonra kongresi yapılacak olan MÜSİAD Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur’un ise ne yapacağı bekleniyor.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar’ın açıklamasından sonra şimdi tüm gözler MÜSİAD Karabük Şube Başkanına döndü.