Karabük Üniversitesi Kızılay Öğrenci Kulübü, Türk Kızılay’ı Karabük Şubesi ile “Vatan Sana Kanım Feda!” projesi kapsamında 2018 ünite kan bağışı kampanyası başlattı.

Zeytin Dalı Harekatı’ndaki mehmetçiğe destek amacıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası kapsamında Karabük Üniversitesi öğrencileri, 16 Mart Cuma gününe kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde  Kızılay tarafından belirlenen noktalarda kan bağışı yapabilecek.

Türk Kızılayı Karabük Şubesi Kan Merkezi kazanım uzmanı Dinçer Karagöz, etkinliğin Zeytin Dalı Harekatı’ndaki askerlere ithafen düzenlendiğine vurgu yaparak, çok verimli geçtiğini belirtti.

Etkinliğin iki hafta süreceğini söyleyen Karagöz, Karabük Üniversitesinde yaptıkları bütün etkinliklerin verimli geçtiğini fakat bu etkinliğin diğer etkinliklere oranla daha da önem arz ettiğini söyledi.

Karabük Üniversitesi Kızılay Kulübü Başkan Yardımcısı Okan Karaoğlu da “Her etkinliğe bir isim veriyoruz. Bu etkinliği Afrin şehitleri adına yaptık. Ülkemizde her dört saniyede bir kan bağışı ihtiyacı oluyor. Ülkemizde düzenli kan bağışçısı sayısını arttırmalıyız.” şeklinde konuştu.

Etkinliğin daha ilk gününde pek çok öğrenci kan bağışında bulunarak böyle bir organizasyonda yer aldıkları için mutluluk duyduklarını ifade etti.