Karabük Üniversitesi Uluslararası Robot Yarışması 12 Nisan 2018 Perşembe günü başlıyor.

Robot konusunda bir marka haline gelen, ulusal ve uluslararası birçok yarışmada başarılara imza atan Karabük Üniversitesinde robotlar kıyasıya yarışacak.

Karabük Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARATUM) tarafından 12-13 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Robot Yarışması ve robot ve robot teknolojileri konulu sergide farklı kategorilerdeki projeler yer alacak.

Yağlı güreşten, safran toplamaya kadar birçok kategoride yarışma düzenlenecek

Gökşen M. Yücel Spor Salonunda gerçekleşecek yarışma; yağlı güreş yapan robot, safran çiçeği toplayan robot, çizgi izleyen robot, sumo robot, mini sumo robot ve serbest kategori olmak üzere 6 ayrı dalda yapılacak. Yarışmada milli güreşimiz olan ‘yağlı güreş yapan robotlar’ kategorisiyle bir ilke de imza atılıyor.

Ayrıca Safranbolu ilçesinde yetişen ‘safran çiçeğini toplayan robot yarışması’ da bu yarışmanın özgün değerlerinden biri olacak. Çizgi izleyen robot yarışması ise Karabük ili temalı olacak.

Teknopark Fuaye Alanında (eski turuncu kantin) düzenlenecek robot sergisinde ise yarışmaya katılan serbest kategori robot projeleri, robot ve robot teknolojileri konusunda Karabük Üniversitesinde geliştirilmiş proje ve çalışmalar sergilenecek. Ayrıca insansı robot (Sanbot) sergide yer alacak.