AK PARTİ KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUHAMMET KAYA'DAN REFERANDUM DEĞERLENDİRMESİ



AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya'dan 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleştirilen halk oylaması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaya, açıklamasında "Halkın önüne getirdiğimiz değişiklik gerekli desteği görmüştür. Evet veya Hayır oy kullanan her bir bireye çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullanırken, sonuçların manipüle edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Merkez İlçe Başkanı Kaya, açıklamasında "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen ve 16 Nisan günü halkın önüne getirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 18 maddelik anayasa değişikliği halkın tam desteğini almıştır. Öncelikle evet ve hayır oyu kullanan, yüksek katılım oranı ile iradesini sandığa yansıtan her bir bireye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Referandum kararı alındığından beri son dakikaya kadar teşkilat olarak çok geniş kapsamlı çalışmalar yürüttük. Tüm ilçe, köy ve mahallerimizde vatandaşlarla bir araya gelerek tüm maddeleri tek tek anlatarak destek istedik. Nihayetinde %60'ı aşan bir oranda Karabük bu referandumda evet dedi. Ülkemizde ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 18 maddelik bu değişikliğe gerekli izin halk tarafından verildi.

Daha güçlü bir Türkiye için gelecekte her bir maddenin kıymeti fazlasıyla anlaşılacaktır. Fakat bazıları yine her kazandığımız seçimin devamında yaptığı gibi sonuçları kendi lehine çevirmeye, başarıyı gölgelemeye çalışıyor. Şu kadarını söylemek gerekiyor ki gerçek demokrasilerde iki seçenek arasındaki 1 milyon 370 binden fazla fark fazlası ile yeterli bir farktır. Bazı kesimler hile-hurda iddiaları ile başarımıza göz dikmekte. Ben bu çabaların beyhude olduğu düşüncesindeyim. Çok daha hızlı hareket edebileceğimiz ve güzel işler başarabileceğimiz bir sürece girdik. Tüm yurtta sevinçle karşılanan sonuçların ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm teşkilatımıza ve Evet kampanyası süresince yanımızda kalan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.