Karabük’ün en fazla istihdamını sağlayan KARDEMİR A.Ş’ye son günlerde şehir dışından çok sayıda kişinin müdür yardımcısı, mühendis, kapsam dışı personel ve işçi olarak işe başladığı öğrenildi.

Son aylarda KARDEMİR A.Ş’nin çeşitli pozisyon ve unvanlarda 200’e yakın personel aldığı ve alınan bu personellerin ağırlıklı olarak başka illerde yaşayan ve Karabüklü olmayanların olduğu iddia ediliyor.

Karabük’te istihdamın en önemli faktörü olan KARDEMİR A.Ş’de şehir dışından alımların yapılması “Türkiye haritasında Karabük’ün yerini bilmeyenler, KARDEMİR’e işe başlıyor, Karabük’ün çocukları da iş bekliyor.” şeklinde çeşitli tepkilere neden oluyor.

45 YAŞ ÜSTÜ İŞÇİ ALINMIŞ

Duyuru yapılmadan halk dilinde ‘el altından’ tabir edilen şekilde sessiz sedasız alınan işçilerin arasında 45 yaşını geçmiş kişilerin olduğu da ifade edilirken “20-25 yaşında askerden gelmiş, işe girmeyi ve hayatını kurmayı bekleyen Karabüklü gençler boşuna mı bekliyor?” şeklinde ifadeler kullanılıyor.

LİYAKAT DEĞİL SİYASET ALIMI

KARDEMİR’e alınan işçilerin arasında çok az sayıda Karabüklünün bulunduğu ve bunların tamamının da AK Parti ile MHP’nin verdiği isimler olduğu iddia ediliyor.

KARABÜKLÜ OLMAYANLAR NASIL ALINDI?

Haritada Karabük’ün yerini bile bilmeyen 150’ye yakın kişinin KARDEMİR’e nasıl alındığı sorgulanırken, tüm işaretler yönetimde bulunan Malatyalı ve Adıyamanlı siyasi kimlik taşıyan yöneticileri gösteriyor.

KARABÜK SİYASETİ VE STK’LARI SORGULAMALI

İddia edildiği gibi KARDEMİR’e son aylarda alınan 200’e yakın personelin 150’ye yakının Karabüklü olmadığı belirtildi. Karabük’te AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının Karabüklü olmayanların nasıl işe alındığını sorgulaması gerektiği görüşü savunuluyor.

KARDEMİR ALIMLARINDA EN AZ İKİ YIL KARABÜK’TE YAŞAMA ŞARTI NE OLDU?

Son günlerde Karabük’te büyük tepki oluşturan Karabük dışından alımlar ile ilgili eleştiriler yükselirken, daha önceki yıllarda yapılan alımların tamamında ‘En az iki yıl Karabük’te ikamet etme şartı’ vardı, bu şartın neden kaldırıldığı da cevap bekleyen ayrı bir soru olarak kamuoyunun önüne çıkıyor.

KAMİL GÜLEÇ SESSİZ

Her fırsatta “Biz Karabük’ün yerlisiyiz. Karabük’te doğduk, Karabük’te öleceğiz.” Diyen KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç’in Karabüklü olmayanların alımlarına karşı neden sessiz kaldığı da ayrı bir merak konusu.