KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu bugün İstanbul’daki ofisinde aylık toplantısını gerçekleştirdi.

KARDEMİR Karabükspor’a mali yardım için son üç gündür tüm gözler bu yönetim kurulu toplantısına çevrilmişti ve toplantının sona ermesi ile beklenilen yazılı açıklama yapıldı.

KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu imzası ile yayınlanan yazılı basın açıklamasında Karabükspor’a bu zamana kadar verilen mali katkıdan bahsedildi.

2016 Yılında yapılan 32 Milyon TL’lilk sponsorluk anlaşmasına değinilerek “dört yıl süre ile her yıl için 8 Milyon TL para veriyoruz.” denildi.

Bilindiği gibi H. Feridun Tankut döneminde, KARDEMİR A.Ş. ile yapılan sponsorluk anlaşması çerçevesinde 4 yıl boyunca ödenecek olan 32 Milyon TL paranın çek olarak alındığı ve iki sene önce 4 Milyon TL kırığına bu çekin bozdurulduğu biliniyor.

Yani KARDEMİR A.Ş.’nin dört yıllık sponsorluk anlaşması gereği her yıl için 8 Milyon TL vermeye devam edeceğiz dediği para iki sene önce 4 Milyon TL kırığına peşin 28 Milyon TL olarak alınmış ve harcanmıştı.

KARDEMİR'den istenilen mali kaynak ile ilgili "% 100’ü halka açık olup, borsada işlem gören, 80 bini aşkın hissedarı bulunan Kardemir A.Ş.’den Karabükspor için 50 Milyon-TL üzeri yeni talep edilen kaynağın karşılanması hukuken ve vicdanen mümkün değildir. Ayrıca, sosyal medya üzerinden şirketimiz ve yönetim kurulumuza yapılan haksız saldırı ve ithamlar da kabul edilemez." denildi.

Dolayısıyla KARDEMİR A.Ş, Karabükspor’a bu yıl için 1 kuruş para vermeyeceğini açıkladı.

"BELKİ 2019’DA PARA VERİRİZ"

KARDEMİR A.Ş. Yaptığı basın açıklamasında satışlardan Karabükspor’a aktarılan binde iki paraların SPK’nın uyarısı ile kaldırıldığını ve tekrar uygulamaya konulmasının söz konusu olamayacağı ifade edildi.

Yönetim ayrıca 2019 bağış bütçesinden Yönetim kurulunun olumlu görüşü ile değerlendirmeye alınacağını ifade etti.
Yani KARDEMİR Yönetimi “Bize karşı hal ve tavırlara bakacağız, ondan sonra 2019’da para verip vermemeyi kararlaştıracağız” diyor.

RAFET VERGİLİ İLE SEDAT NAMAL KARDEMİR YÖNETİMİNİ ÜZMÜŞLER

KARDEMİR A.Ş Yönetimi Karabükspor’un geçtiğimiz haftaki genel kurulu sürecinde yapılan açıklamalara “haksız itham” denilerek, şirket yönetimini üzdüğü ifadesine açıklamanın başında yer verildi.

VERGİLİ VE NAMAL ŞİMDİ NE YAPACAK?

KARDEMİR A.Ş. Yönetiminin tam yada çoğunluk kararı ile Karabükspor’a bir kuruş para vermeme kararını açıklamasının ardından şimdi tüm gözler Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile KARDEMİR Karabükspor Kulüp Başkanı Sedat Namal’a çevrildi.

Vergili ve Namal KARDEMİR’in bu kararından sonra şimdi nasıl bir tavır alacaklar ve açıklamalarda bulunacaklar? Kamuoyu dikkatle izliyor ve bekliyor.