YÖNETİMDE BÜYÜK ÇATIRDAMA

KARDEMİR

Bugün sabah saatlerinde Kamu Aydınlatma Platformu KAP'a yapılan açıklamada Cavit Yücel'in Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri KARDEMİR A.Ş'de yürütmekte olduğu yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiği açıklandı.

KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimiz yönetim kurulu üyesi Sn. Cavit YÜCEL, 07.04.2016 tarihi itibariyle yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

Kardemir yönetimini oluşturan Güleç, Yolbulan ve Yücel aileleri arasında Yolbulan'dan daha çok hissesi bulunan, en çok hisseye sahip Yücel ailesinden gelen bu istifa akıllardaki soru işaretlerini dahada büyüttü.

GÖZLER YOLBULAN'DA

Yolbulan ailesinin, yakın akrabalığının da bulunduğu Yücel ailesinin bu istifası karşısında nasıl bir yaklaşım göstereceği merak konusu oldu. Haksız kazanç ve rant elde etmek gibi iddialarla hükumetle arasının açıldığına yönelik haberlerin geçtiğimiz günlerde sıkça basında yer aldığı ve bu durumun Yücel ailesinde rahatsızlık oluşturduğu iddiası gündeme taşınmış oldu.

14 Nisan günü yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi gerçekleşen istifanın, Kardemir'de deprem etkisi oluşturduğu gözlenirken bu durumun Genel Kurul'a ne şekilde yansıyacağı ise merak konusu olmuş durumda.

ZARAR!

Kardemir yönetiminin 2015 yılı 3. çeyrekte 211 Milyon 61 Bin 383 Lira zarar açıklamasından hemen sonra da 100 Milyon Lira değerinde tahvil ihracı yapıp borçlanmanın ardından, 2015 yılı sonu itibariyle 21 Milyon 335 Bin 53 Lira açıklaması kamuoyu tarafından bu kadar kısa sürede bu borcu ne ara ödendi şeklinde bilançolarda oynama mı var sorularını gündeme getirmişti.

Kardemir A.Ş'de  15 Mart 2016 tarihinde bağımsız yönetim kurulu üyesi Bekir Eren’in istifasının ardından 24. dönem AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak atamasını  yapılmıştı.