Geçtiğimiz Günlerde KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Soykan’ın 10 Temmuz 2018 tarihinde kendi Facebook hesabından yaptığı paylaşım kamuoyuna düşmüştü.

Tam da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sisteminin ilk bakanlar kabinesini açıkladığı gün KARDEMİR Genel Müdürü Hüseyin Soykan’ın Facebook hesabından “Nedir memleketin bu damatlardan çektiği” şeklinde bir paylaşım yapması haberlere konu olmasına rağmen KARDEMİR A.Ş. Yönetiminden veya Genel Müdürlükten herhangi bir yalanlama veya açıklama gelmedi.

SOYKAN, AÇIKLAMASINI KAMUOYUNA YAPSIN

KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Soykan, yakın çevresine “Benim Facebook hesabım değil, bu zamana kadar hiç Facebook hesabı açmadım” şeklinde açıklamalar yaptığı konuşuluyor.

KARDEMİR’e ilk göreve başladığı zaman, Facebook sayfasında bu tür ve buna benzer paylaşımların birileri tarafından kayıt altına alındığını öğrenen Soykan’ın sayfasını kapattığı da iddia ediliyor.

Karabük kamuoyu “Sayın Genel müdür öyleyse çıkacak ve kamuoyuna bir açıklama yapacak. Ne de olsa Facebook kayıtları her zaman duruyor.” Şeklinde görüş beyan ediyor.

BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ İHANET İÇİNDE Mİ?

AK Parti’de birkaç dönem milletvekilliği yapmış başta Ömer Faruk Öz olmak üzere, Bülent Gedikli ve Osman Kahveci ile birlikte Adıyaman eski il başkanı Mehmet Erdoğan, Hüseyin Soykan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabinesinde yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayark’ı kastederek, yaptığı eleştirel yorumunu Ankara’dan sakladılar mı?

Özellikle Ömer Faruk Öz, her fırsatta Binali Yıldırım’ın ekibinde olduğunu belirtmesi, İstanbul seçiminden sonra ise “Cumhurbaşkanımızın ekibindeyim” imaları oluşturmasına rağmen, kendilerini KARDEMİR A.Ş’de bu göreve getiren ve ayda 70 Bin TL gibi astronomik maaş almalarını sağlayan siyasi iradeye ihanet olarak nitelendiriliyor.

ÖZ “GENEL MÜDÜRÜ BİZ GETİRDİK”

Geçtiğimiz günlerde Ömer Faruk Öz, yerel bir TV kanalında Hüseyin Soykan’ı için “Genel Müdürü biz getirdik, çok başarılı bir insan” açıklaması kamuya yansımıştı.

Ömer Faruk Öz’ün teklifi ile ve bağımsız üyelerin desteği ile Soykan’ın KARDEMİR’e Genel Müdür olarak göreve getirilmesi kararına Yolbulan ve Yücel Gurubu ise sıcak bakmamıştı.

AK PARTİLİ BAĞIMSIZLAR NASIL HESAP VERECEK?

Hükümeti temsilen KARDEMİR A.Ş. Yönetimine getirilen AK Parti eski milletvekilleri ve Adıyaman eski il başkanı, hükümete karşı muhalif olan bir ismin Genel Müdür olarak getirmeleri ile ilgili olarak, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Ankara’ya nasıl hesap verecekler.

Çünkü kamuoyuna yansıyan haberlerin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, dolayısıyla Cumhurbaşkanına iletildiği öğrenildi.