KARDEMİR A.Ş ÇALIŞANLARI 650 TL MAAŞ PROMOSYONU ALACAK

KARDEMİR PROMOSYON

KARDEMİR A.Ş’de çalışan işçilerin maaş aldıkları banka ile üç yıl önce yapılan anlaşma yeni yıl itibari ile sona eriyor.

KARDEMİR A.Ş idaresi ile Çelik İş Sendikası Karabük Şube Yönetimi arasında oluşturulan komisyon, çalışanların yeni yıldan itibaren maaş alacakları bankaları yaptıkları bir dizi görüşme sonrası belirledi. Halkbank, Garanti ve İş Bankası ile 2 yıllık yapılan anlaşmada, çalışanlara 650 TL banka promosyon parası verilecek.

Konu ile ilgili bilgi veren Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Ulvi Üngören “Komisyon olarak bankalar ile görüştük ve KARDEMİR işçisine en yüksek promosyon ücreti veren üç banka ile anlaştık. İşçi başına 650 TL olarak belirlenen promosyon parası Ocak ayında arkadaşlarımızın maaş hesaplarına tek seferde yatırılacak. İşçi arkadaşlarımızın alacakları söz konusu bu promosyon ücretinde hiçbir kesinti olmadığını bilmelerinde de fayda var.” diye konuştu.

Üngören, ayrıca promosyon paralarının düşük olduğu ve kesinti yapıldığı söylentilerine de işçilerin itibar etmemesinin altını çizerek şunları söyledi;

“KARDEMİR işçisi maaşı yattığı gün hesabından tamamını çekiyor. Bankalara pek cazip gelmediğinden öyle dedikodu olarak yayılan miktarları vermiyorlar. Tüm bankalar ile yaptığımız görüşme sonrası en yüksek promosyon ücretini veren üç bankayı tercih ettik ve 650 TL olan bu paradan da hiçbir yere kesinti yapılmadan çalışanların hesabına yatacak.” ifadelerini kullandı.