KARDEMİR A.Ş’nin yaklaşık 30-40 yıl önce Orman Bakanlığından kiraladığı Cumayanı Köyündeki taş ocağı kapatılacak mı?

KARDEMİR A.Ş. yaklaşık 30-40 yıl önce demir üretiminde cevher içine katılan Dolamatik Kireç Taşı temini için Orman Bakanlığından kiraladığı Cumayanı Köyündeki taş ocağını kullanabileceği kalitedeki rezerv bittiğinden dolayı 15-20 yıldır işletmiyor.

En son 5 Yıl önce taş ocağı işletmeciliği yapan özel bir şirkete kiralama yapan KARDEMİR A.Ş, bu şirketin kira süresi bittiğinden dolayı şimdi bu taş ocağını başka bir firmaya vermeyi planlıyor mu?

30-40 Yıl önce açılan taş ocağı, şimdi Cumayanı köyünde yerleşim yerlerinin içinde kaldı ve Karabük’ün şehirler arası yolun hemen kenarında bulunuyor. Cumayanı köyü sakinleri KARDEMİR’in uzun yıllardır işletmediği ve KARDEMİR’e hiçbir ekonomik getirisi olmayan bu taş ocağının kapatılmasını istiyorlar.

Karabük’e girerken şehirler arası ana yolun tam kenarında bulunan ve ormanın içinde kötü bir görüntü oluşturan bu taş ocağını KARDEMİR A.Ş. kapatarak doğaya geri kazandırmalı, düşüncesini taşıyan vatandaşlar “KARDEMİR A.Ş’nin zaten yeterince hava ve çevre kirliğini çekiyoruz. Ormanın içinde yıllar önce oluşturduğu taş ocağını KARDEMİR kapatarak tekrar doğaya kazandırmalı.” Yine yıllar sonra çocuklarımız da bizim gibi KARDEMİR’i çevreye ve doğaya zarar veren bir fabrika olarak anmamalı.” Şeklinde görüş beyan ediyorlar.