Kardemir A.Ş. Yönetim Kurulu bugün İstnabul'da toplandı ve sonrasında Karabükspor'a mali yardım  ile ilgili şu yazılı açıklamalarda bulundu;

Kardemir Karabükspor Kulübü’müzün 29 Ağustos 2018 tarihli Olağanüstü Genel Kurul sürecinde, Şirketimiz ve Yönetim Kurulu Üyelerimize yönelik yapılan haksız ithamları büyük bir üzüntü ile izledik.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, yarım asrı bulan mazisinde ilimizi dönem dönem süper lig olmak üzere her platformda büyük başarılarla temsil eden kulübümüz için Şirketimiz ve Yönetim Kurulumuz bugüne kadar hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Kulübümüz, her alandaki sportif başarıları ve varlığını sürdürebilir kılmak için olabildiğince desteklenmiş, altyapısının geliştirilmesi, tesisleşme ve kulübe kalıcı maddi kaynak oluşturmak için her türlü imkan seferber edilmiştir.

Bu gerçek tüm çıplaklığı ile ortada iken, kamuoyunda Şirketimiz ve Yönetim Kurulumuz için kulübümüze hiçbir destek sağlamıyor gibi yanlış bir algı oluşturulması, vicdani ve kabul edilebilir bir durum değildir.

Kardemir A.Ş’nin, gerek özelleştirilme süreci gerekse özelleştirme sonrasında büyük sıkıntılardan geçerek bugünlere geldiği tüm kamuoyunun malumudur. Yönetimimiz, özelleştiği 1995 yılından buyana Kardemir A.Ş.’ni ölçek ekonomisine uygun bir şekilde büyütmenin, teknolojik altyapısını geliştirmenin, ürün çeşitliliği sağlamanın gayretinde olmuş ve buna yönelik milyonlarca dolarlık yatırımlar yapmıştır.

Bu yatırımların bir keyfiyet değil zorunluluk olduğu da, yine bu sektörü çok iyi bilen kamuoyunca malumdur. Eğer Kardemir A.Ş. bu sektörde varlığını ilelebet sürdürecekse, bu büyüme sürecinden geri kalamaz. Tabi ki bu büyüme süreci, salt üretim odaklı olamaz. Nitekim Kardemir A.Ş. bu büyüme sürecinde, çevre ve sosyal yatırımlarını eş zamanlı sürdürmenin gayretinde olmuştur.

Çevre yatırımlarımızın önemli bir bölümü tamamlanmış, zaman zaman dile getirilen halen devam eden çevre yatırımlarımızdaki gecikmenin nedenleri de, yine bu sektörü bilenlerin malumu olduğu üzere, sektörde yaşanan krizli yıllardan kaynaklanmıştır. Daha önce kamuoyuna taahhüt edildiği gibi, Çevre Bakanlığı ile Karabük Belediyesine verilen iş takvimi çerçevesinde devam eden çevre yatırımlarımız da bu yıl sonuna kadar tamamlanacaktır.