CHP'Lİ SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİS ÜYESİ KARAOĞLU;

"AKSOY, BANA VE PARTİME HAKARET ETTİ"

"AKSOY BENDEN VE PARTİMDEN ÖZÜR DİLEMELİ"



Safranbolu Arslanlar mevkiindeki  Kültür Merkezi yapımına ilişkin Belediye Meclisinde yapılan oylamada RED oyu veren CHP’li Meclis Üyesi Serap Karaoğlu kendisine ve partisine Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından hakaret edildiğini iddia ederek sert tepki gösterdi.

Safranbolu'da yapılması planlanan Kültür Merkezi oylaması ile ilgili CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel ve Cumhuriyet Halk Parti'li Belediye Meclis Üyesi Serap Karaoğlu bir açıklama yaptı. Karaoğlu yaptığı açıklamada, hiçbir zaman belediyenin hizmet etmesini engellemeye çalışmadığını, belediyenin hukuksuz işlem yapmasını engellemeye çalıştığını söyledi.

Karaoğlu açıklamasında, “Safranbolu Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında, Arslanlar’a yapılmak istenen Kültür Merkezi ile ilgili bir Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Bende, CHP Belediye Meclis Üyesi olarak, hem Partimin hem de şahsımın kararıyla, burada yapılan işlemin uygun olmadığı düşüncesiyle toplantıda da çekincelerimi belirttim. Öncelikle Belediye Meclisi, bir bağışı kabul ederse, o bağışın bir mahiyeti olur. Bağışın, somut, elde tutulan bir şeyi olur. Paraysa, miktarıdır. Gayrimenkulse, gayrimenkulün ne olduğu bilinir.

Ancak buradaki bağışın ne olduğu bilinmiyordu.Kültür Merkezi’nin bağış yoluyla yapımı diye önümüze geldi. Ben bunun doğru olmadığını söyledim. Mülkiyeti belediyeye ait parselde bir şey yapılması planlanıyorsa, mutlaka ihaleye gidilmesi gerektiğini söyledim. İhalede, şartnamede belirli kriterler konulur. Eğer bağış yapmak isteyen arkadaş altındaki otoparkı almak istiyorsa, sizde bu şartnamede bunu belirtirsiniz, ihaleye gider, alırsınız diyerek kendimin ve partimin kararını mecliste belirttim.

Ancak Belediye Başkanı, her zamanki tavrıyla, bu karşı çıkışımın ‘ben bağışı kabul etmiyorum, Safranbolu’da yapılacak olan hizmetlere engel olmak için muhalefet yapıyorum’ olarak algılandı. Defalarca belirtmeme rağmen, yöntemin usulsüz olduğunu belirtmeme rağmen, ihale ile yapılması gerektiğini savunmama rağmen, konu hakkında ısrarcı oldu. Meclisteki toplantı bittikten sonra oylamaya geçildi. Oylamada ben RED oyu kullandım. Belediye Başkanı ve 3 tane belediye meclis üyesi arkadaşımız da, çekimser oyu kullandı. Belediye Başkanı her nedense, bu kararın oy birliği ile geçmesini istediği için oyları tekrarlattı. Tekrar oy kullandık. İki çekimser arkadaşımız EVET’e döndü. Ama ben tavrımı değiştirmedim.

Çünkü doğru tektir ve o doğrunun da arkasındayım her zaman. Ondan sonra gerçekleşen olaylar, Belediye Başkanını gerçekten burada saygısız buluyorum. Bu durumda partime yapılmış olan saygısızlık olarak görüyorum. Kendisi, bana ‘nerede zararlı bir iş varsa, siz oradasınız’ diye bir tavır sergiledi. Bunu açıklamasını istiyorum. Hangi zararlı işte, nerede olmuşuz? Bunu bana hangi gerekçe ile söyledi bunu bilmiyorum. Hiçbir zaman Belediyenin hizmet etmesini engellemeye çalışmıyorum. Belediyenin hukuksuz işlem yapmasını engellemeye çalışıyorum. Belediye Başkanı olup, o makamda oturması, hiç kimseye sesini yükseltebileceğini gerektirmiyor. Buradan kendisine tekrar sesleniyorum. Konu ile ilgili benden kesinlikle özür dilemeli. Benim şahsımdan, benim partimden özür dilemeli” dedi.