AK Parti 27. Dönem Karabük Milletvekili Aday Adayı Ş. Sertaş Karakaş ülke ve bölge istikrarının devamı için Cumhurbaşkanlığı tercihinde Recep Tayyip Erdoğan'a, Milletvekilliği seçimlerinde ise AK Parti'ye oy vermenin önemine değindi.

Aday adaylığı sürecinde olduğu kadar partisinin yanında ve seçim çalışmalarının aktif şekilde içerisinde yer alan Karakaş "Türkiye Cumhuriyeti 16 yıllık AK Parti iktidarında tüm dünyanın parmakla gösterdiği bir ülke olmuştur. 2002 Yılı öncesinde koalisyon hükümetlerinin idaresinde milletin ne çileler çektiğini unutmayalım. Hastanelerde muayene çileleri, kamu kurumlarından hizmet alma çileleri, kemer sıkma politikaları derken, ülkemizin kaynakları dış borçların faizlerine gidiyordu. Ülkemizin yakın tarihinde denenmiş partileri lütfen unutmayalım. Denenmiş ve sadece halka eziyet etmiş partiler ile liderlere tekrar geçit verirsek sonucu 2002 öncesinden farklı olmayacağını lütfen yine unutmayalım." diye konuştu.

Yenice'nin genç ve başarılı ismi Sertaş Karakaş AK Parti döneminde yapılan hizmetlere dikkat çekerek, "Yapılan duble yollar, açılan onlarca tüneller ve yine halkın refahı için yapılan yüzlerce kamu yatırımlarını kimler inkar edebilir. Her ilçemizde son derece modern hastanelerimiz hizmete girdi, okullarımızdaki sınıflarda önceden 40-50- öğrenci eğitim alırken, şimdi ki sınıflarda 15-20 öğrenci eğitim alıyor. Bu ve bunun gibi halkımızın refahı için yapılan hizmetleri saymaya kalksak bitiremeyiz. Örneğin Yenice'mize yapılacak olan Ağaç ve ağaç ürünleri organize sanayi bölgesi projesi çok yakında ete kemiğe bürünecek ve bölgemizin kalkınmasında, gençlerimizin iş istihdamında adeta atılım yapılacak. Kısacası istikrar ve kalkınma için inadına ve ısrarla AK Parti diyorum, diyoruz, diyeceğiz." ifadelerini kullandı.