Anadolu'nun Yöresel Ürünlerini dünyaya pazarlayan Ekol Food, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) girişimi ve Karabük Pastacılar ve Aşçılar Derneğinin (KARAPDER) katkısı ile Karabük’ün yöresel ürünlerinden; Safran reçeli ve Safranbolu yayımı da artık dünyaya pazarlanıyor. Ürünlerimiz şehrimizin güzide işletmelerinden Safran Baharat İsmail Yılmaz tarafından üretilmekte olup direk satışı gerçekleştirilmektedir. İsmail Yılmaz ile KARAPDER Başkanı Emir Erik bu alanda yeni yöresel ürünlerimizi bu kataloğa katmak için çalışmalarımız devam edecek açıklamasında bulundular.

EKOL GIDA NEDİR?

Spesifik gıda alanında tartışmasız en büyük firmalardan biri olan ve ithal ettiği yüksek kalitedeki ürünleri Türk ve yabancı şeflerin beğenisine sunan, hemen her mutfakta iz bırakan Ekol Food, 17 ülkeden, 70 adet marka, 1500 çeşit ürünle dünya üzerindeki yenilikleri müşterilerine sunmaktadır.

İtalya da bulunan ofisi ile Ekol Food; peynirler, baharatlar, pirinçler, konserveler, makarnalar, sirkeler, soslar, turşular, mantarlar vs, Meksika mutfağından Japon mutfağına kadar her tür mutfakta kullanılabilecek ürünler bulunmaktadır.