KARABÜK'TE KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR



Geçtiğimiz gün gece saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 3 derece olduğu Karabük’te kar yağışı ile buzlanan yollarda sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar ise kaza yaptı.

Kar yağışının da etkisiyle kayganlaşan yollarda sürücüler yokuş yukarı çıkmakta zorladı. Aydınlıkevler mahallesinde kayganlaşan yollarda kayan araçlar bariyerlere çarparak kaza yaparken, bazı sürücüler ise yokuş yukarı çıkmakta zorlanınca belediye tuzlama ekiplerinin gelmesini bekledi.

Bazı sürücüler ise vatandaşların yardımı ile araçlarını çevirerek yollarını değiştirmek zorunda kaldı. Karabük Belediyesi ekipleri ise yol güzergahları boyunca tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışının etkisini bugün de gece saatlerine kadar devam ettirmesi beklenirken buzlanma ve soba kullanımında oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarılar yapıldı. Çevre illere seyahat etme durumunda kalan vatandaşların zincirsiz yola devam etmelerine izin verilmezken kar kalınlığının yer yer 15 santimetreyi bulduğu belirtildi.