Artık Koronavirüs Testleri Karabük'te yapılacak


 

Koronavirüs test merkezi Karabük’e de açıldı. Karabük İl sağlık Müdürlüğü bugün bir basın açıklaması yaparak, Covid-19 testlerinin rahatlıkla yapılabileceği belirtildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Ülkemizde hızla yayılmaya devam eden COVİD-19 kaynaklı enfeksiyonların tanısı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülmektedir.

Bu amaçla ülke genelinde laboratuvar tanı kapasitesinin yetkilendirme çalışmaları neticesinde ülke genelinde toplam 44 ilde 73 merkezde Covid-19 tanı laboratuvarı yetkilendirilmiştir.

Yaptığımız çalışmalar sonucunda Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı laboratuvarı da Covid-19 Tanı Laboratuvarı olarak yetkilendirilmiş olup, bugün itibariyle örnek kabul etmeye başlamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerine yer verildi.

Halk Sağlığı Laboratuvarında Mikrobiyoloji Doktoru Erhan Başar’dan edinilen bilgiye göre, ilk gün Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinden 30, Özel Medikar Hastanesinden 1 numune olmak üzere bugün 31 numunenin testinin yapılacağı belirtildi.

Dr. Başar, ayrıca bir numunenin Covid-19 test sonucunun normal şartlar içinde ortalama 4 ila 6 saat içinde alınıp raporlanabileceğini belirtti.

Daha önce numuneler Ankara merkez laboratuvarlarına gönderiliyor ve 2 ila 3 gün içinde test sonuçları alınıyordu. Böylelikle Karabük il genelinde seri bir şekilde testler yapılabilecek ve en kısa sürede test sonuçları alınabilecek.