AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın Canlı yayınında "FETÖ borsası var. İş adamları milyon dolarları bastırıp, içeriden çıkıyor. Parası olan ceza evinde yatmıyor. FETÖ Borsası oluşturulmuş." şeklinde açıklaması ülke gündemine oturdu.

Şamil Tayyar'ın sözleri yurt genelinde bir çok ilin kendine dönüp bakmasına sebep oldu.

Tayyar'ın bu açıklaması doğrultusunda "Karabük'te FETÖ borsası var mı?" sorusu gündeme geldi.

Karabük'te 15 Temmuz ihtilal girişiminden önce hangi işadamları eski adı ile Gülen cemaati olan FETÖ Terör Örgütüne hizmet etti?

Kimler FETÖ'nün Bölge İmamı olan Dursun hoca ile iş ortaklıkları yaptılar?

Kimler cemaatin desteği ile devletten Milyon TL'lik ihaleler alarak FETÖ'ye on binler, hatta yüzbinlerce TL himmet parası ödedi?

Hangi işadamları Pensilvanya'ya gruplar halinde tur düzenlediler.

Bu işadamlarına hangi üst düzey bürokratlar, hizmet etti?

FETÖ'nün önde gelen dönemin Savcısı Zekeriya Öz'ün defalarca Safranbolu ziyaretinde hangi işadamaları yada kimler hangi konaklarda bir araya geldiler?

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin "Karabük'te Fetöcüler elini kolunu sallaya sallaya geziyor" açıklaması da hafızalarda daha tazeliğini koruyor.

Tüm bu ve buna benzer sorular Karabük'te gündeme gelince, bu zamana kadar yapılan FETÖ operasyonlarının örgütün alt tabakalarına yönelik olduğu iddialarını da bir soru işareti olarak gündeme getiriyor.

FETÖ'den cezaevinde bulunan işadamları AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın iddia ettiği gibi Milyonları bastırıp dışarı çıktığı şimdi gündemde iken, Karabük'teki FETÖ'cü işadamları acaba hiç gözaltına alınmadan baştan mı böyle sözde bir borsa oluşturdular?

Gündemde olan ve kamuoyunda uzun süredir konuşulan bu soruların FETÖ ile mücadelede kamu yararı taşıdığı da gözardı edilmemeli.