Karabük'te TOKİ tarafından hayata geçirilen konutlardan aldıklarını iddia eden bir grup, ödeme yaptıkları bankaların faiz almasını protesto etti.

Belen Mahallesinde yapımı devam eden bin 144 konutluk alana gelen vatandaşlar, çeşitli pankartlar açtı.

Konut alan vatandaşlardan Kazım Cihat Yavuz, burada yaptığı açıklamada, TOKİ'nin parasını bankadan peşin aldığını, konut alan vatandaşlarında bankalara borçlandığını iddia etti.

Vatandaşların zaten her zaman bankadan kredi alabildiğine dikkat çeken ve bu konutları TOKİ'nin emekliler için yaptığını anlatan Yavuz, "Benim amacım bankadan kredi alıp ta evimi ödemek değil ki. Cazip gelen bize TOKİ'ye ödemekti. Bu işte bir terslik var. Ben TOKİ'ye borçlanmak istiyorum, bankaya değil." diye konuştu.

Evren Yavuz da açıklamasında konutların yaşlılar, emekliler için yapıldığını anımsattı.

Kuraların çekildiğinde insanların heyecanla koşarak evlerini görmeye geldiğini ve çok mutlu olduklarını belirten Yavuz, şöyle devam etti:

"Şu anda bu mutluluk ellerinden alındı. Daha önce konutlar, 600-700 lira taksitle bankayı araya katmadan yada faizsiz kayarak veriliyordu. İnsanlar burayı da öyle zannetti. Ev çıkan vatandaşlar burayı alamayacak. Bizim istediğimiz bu sorunun çözülmesi, eskisi gibi olması. Biz garibanın yanında olan bir ülkeyiz. Böyle olursa herkes mutlu olur."

Jandarma ekiplerinin önlem aldığı protestoda vatandaşlar, olaysız şekilde dağıldı.