Spor Toto Süper Lig 8. hafta karşılaşmasında Kayserispor’u ağırlayan süper lig temsilcimiz Kardemir Karabükspor, mücadeleyi 1-0 skorlar kritik bir galibiyet alarak tamamladı.

İlk yarısı golsüz beraberlikle geçilen maçın 56. dakikasında Paul Papp ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı ve Kardemir Karabükspor 10 kişi kaldı.

Maçın 77. dakikasına gelindiğinde maçın genelinde gösterdiği performansla öne çıkan Gabriel Torje’nin attığı golle 1-0 öne geçen Karabükspor, mücadeleyi bu skorla kazanarak alt sıralardan kurtulma adına bir çıkış fırsatı yakaladı.

Haftayı 14 puanla tamamlayan Kayserispor bu puanda kalırken Süper Lig temsilcimiz Karabükspor puanını ligin 8. haftasında 8’e yükseltti.  Karabükspor gelecek hafta deplasmanda Osmanlıspor ile karşı karşıya gelecek.

Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Popovic, bugün takım olarak futbolcuların gösterdiği çok tatmin edici ve yeterli performansın kendilerini galibiyete ulaştırdığını söyledi. Karşılaşmanın başında takım olduğumuzu gösterdik diyen Popovic, “Mücadeleye kontrollü ve iyi başladık ama bazı zorluklar yaşadık. Yatabare’nin sakatlanması ardından ikinci yarı Papp’ın kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kalmamız takımda büyük bir sorun oluşturdu. Buradaki soru işareti, futbolcuların aynı mücadeleyi ve aynı sürekliliği gösterip gösteremeyeceğiydi. Takım inanılmaz bir şekilde mücadele edip, başarıyı sağladı ve güzel bir gol attık. Kayserispor gibi zor bir takıma karşı bu galibiyet aldık. Ligde üçüncü sırada olmalarının bir nedeni var. Bu sene ilk defa bir maçı gol yemeden bitirdik. Bu açıdan da çok mutluyum” dedi.