KARDEMİR Karabükspor Yönetimi yarın (29.08.2018 Çarşamba) olağanüstü kongre yapacak.

Mehmet Aytekin başkanlığındaki kulüp yönetimine kentin yöneticilerinin bir türlü sıcak bakmaması, Aytekin’i mecburi olarak kongre kararı almaya götürmüştü.

Kulübün başta milyon TL’leri bulan borçları, alınamayan futbolcu lisansları ve birçok içinden çıkılmaz hal alan sorununun büyüyerek devam etmesinden dolayı alınan kongre kararında yönetim yarın seçime gidecek.

Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin girişimleri ile Vali Kemal Çeber’in de destekleri ile yarın yapılacak olan kongreye vizyon sahibi bir başkan arayışı hemen hemen sonuca kavuştu.

KARDEMİR Karabükspor’u daha da batağa batmaması ve takımın ligde kalabilmesi için şehir yöneticilerinin istediği ortak isim Sedat Namal olarak çıktı.

Karabük’ün yakından tanıdığı siyaset ve cemiyet adamı olan Sedat Namal ile yapılan görüşmeler sonucu, Namal’ın kulüp başkanlığı görevinden kaçmak istemediği ama kendisine de tam destek verilme şartı olduğu ifade ediliyor.

Bugün saat 14:00’de Karabük Valisi Kemal Çeber’in Başkanlığında bir toplantı yapılacak. Toplantıya Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, Karabük Milletvekillerinin, KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz’ün, Güleç ve Yolbulan ailelerinin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Mescier’in davet edildiği toplantıda Sedat Namal'ın kendisine tevdi edilen görevi kabul edip etmeyeceği netleşecek.

Sedat Namal “Şehrimizin yöneticileri Karabük’ün ortak değeri olan Karabükspor Kulübünün daha da dibe vurmaması için bana böyle bir görev tevdi ediyorlar. Bana tevdi edilen bu görevi, bu memleketin bir çocuğu olarak kabul etmemem ne kadar mümkün? Aslında ne vaktim, ne de şehir dışındaki işlerim sebebiyle KARDEMİR Karabükspor Kulüp Başkanlığını düşünmem söz konusu değil. Fakat bu şehrin beni vazifelendirmesinden de ne kadar kaçabilirsiniz, takdirini sizlere bırakıyorum.

Bugün Valimiz başkanlığında yapılacak olan toplantıda ortak değerimiz olan Karabükspor’un içine düştüğü durumdan çıkarıp, kurtarmak için bana tevdi edilen vazifede toplantıya katılanların destek sözünü almam gerekiyor. Karabükspor’u belirli bir düzeye getirebilmek için ciddi fiziki ve maddi desteğe ihtiyacım var. Bu destek esirgenirse, benim kulüp başkanlığına vazifelendirilmem de afaki olacaktır.” dedi.

Namal'ın Kulüp Başkanlığına gelmesi ile borçlarından kurtulması için 100 Milyon TL'den fazla tasarruf edeceği belirtiliyor.

Öte yandan Karabük ve KARDEMİR yöneticilerinin istemediğini net olarak belirttiği Karabükspor Kulüp Başkanı Mehmet Aytekin ise yarın yapılacak kongrede aday çıkmazsa kendilerinin bir liste çıkararak tekrar göreve talip olacakları da iddia edilse de, Aytekin bu gün yaptığı basın toplantısında bunu yalanladı ve kesinlikle yarın ki kongre de liste çıkarmayacaklarını belirtti.