KARDEMİR Karabükspor’un Sedat Namal başkanlığında yeni oluşan yönetimi “Hiçbir çözüm kapısı kalmamıştır” diyerek istifa etti.

Karabükspor’un 29 Ağustos Çarşamba günü yapılan olağanüstü genel kurulundan bir gün önce Vali başkanlığında Milletvekilleri ve Belediye Başkanının da katıldığı toplantıda Sedat Namal’a kulüp başkanlığı görevi tevdi edilmişti.

Toplantı sonrası Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti İl Başkanı, Karabük TSO Başkanı ve Çelik İş Sendikası Karabük Şube Başkanının imzaladığı bir talep sonuç bildirgesi ortaya çıkmıştı.

KARDEMİR A.Ş.’den yıl sonuna kadar 10 Milyon TL vermesi, 2019 Yılında 7.5 Milyon Dolar’a 3 yıllık sponsorluk anlaşması yapması ve satışlardan kulübe aktarılan binde ikilerin tekrar uygulanması istenmişti. KARDEMİR A.Ş. Geçtiğimiz günlerde yaptığı Yönetim Kurulu toplantısında bu taleplerin yerine getirilemeyeceği kararına varmıştı.

Yaşanan tüm bu süreçlerin ardından, bu gün yine Vali Kemal Çeber’in makamında aynı toplantı yapıldı. Toplantı sonrası Sedat Namal başkanlığındaki Karabükspor yönetiminin istifa talebinin uygun olacağına karar verildi.

Ardından Namal kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyip, yönetim olarak istifa etme kararı aldıklarını açıkladı.

Sedat Namal “Beni 28 Ağustos Salı akşamı saat 19:00’da Vali bey makamına çağırdı. Bana bu toplantıda KARDEMİR A.Ş’den Karabükspor için bazı isteklerde bulunduklarını söylediler ve bu taleplerinin de yerine geleceği umudunu taşıdıklarını beyan ettiler. Ardından bana Karabükspor’un yarın ki kongresinde liste çıkararak, kulüp başkanı olmamı istediler. Fakat KARDEMİR A.Ş. bir kuruş para veremeyeceğini söyledi. Şimdi Allah aşkına siz söyleyin biz değil, kim gelirse gelsin bu borç batağında bir kuruş gelir olmadan ne yapabilir. Bir umutla Karabükspor’a sahip çıkmaya çalıştık fakat Karabükspor’un asıl sahipleri olan KARDEMİR A.Ş. Karabükspor’a sahip çıkmama kararı aldı. Karabükspor’u bu hale getiren sahipleri, Karabükspor’a sahip çıkmıyor. Çıkış noktası olarak hiçbir şey bulamadık. Çaresiz kaldık.” Şeklinde beyanlarda bulundu.

Namal “Bu kulübün bir sahibi var, o da KARDEMİR A.Ş.’dir. Karabükspor’u bu hale getirenlerde yine KARDEMİR Yönetimini oluşturan kişilerdir. Karabükspor’a en küçük bir maddi destek vermeme kararı aldılar. Karabükspor 200 Milyon TL borç batağındadır. Maddi kaynak olmayınca yapılabilecek hiçbir şey yoktur. Karabükspor’u bu hale getirenler bellidir. Biz Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile istifa etme kararı aldık ve istifa ettik. Bu hale getirenler, gelsinler kulübü alsınlar. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok.” Şeklinde konuştu.

Namal, ayrıca kulübün içini boşaltanlar hakkında savcılığa da bu sabah suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.