Safranbolu'da hizmet vermek üzere yeni bir kolej daha kuruldu. MY Kolej'de istihdam edilmek üzere alınacak eğitmenler için yapılacak iki aşamalı sınavdan birincisi tamamlandı. Eğitim bilimleri sınavında 50 soru cevaplayan öğretmenler, tahta önünde ders anlatımı ve iki ayrı sınavdan daha geçirilecek. Geçtiğimiz hafta yapılan oturumla öğretmenlerin hayal gücü, diksiyonu, genel kültür ve kendini ifade etme becerisi gibi birçok kriter göz önünde bulunduruldu. Seçimler sonucunda okul öncesi, sınıf öğretmenleri ve lise son sınıfa kadar her branştan eğitimciler belirlenecek.

MY Kolej kurucusu ve kendisi de bir matematik öğretmeni olan Murat Yıldırım, Safranbolu'da eğitime farkındalık getireceklerini, amaçlarının milli düşünen erdemli bireylerin topluma kazandırılmasında büyük bir rol oynamak olduğunu dile getirdi. Yıldırım, MY Kolej olarak belirledikleri hedefler karşısında eğitim kadrosu seçiminde çok titiz davrandıklarını ifade etti.

Öte yandan MY Kolej kurucusu Yıldırım, "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz her bir öğretmenimizi gerek eğitim tecrübesi gerekse içtimai duruşu açısından büyük bir hassasiyetle seçiyoruz. “Öğretmen eğitimi” kapsamında gerçekleştirdiğimiz düzenli faaliyetlerle onlara, mesleki anlamda daha iyiye, hep daha ileriye ulaşmaları için gerekli profesyonel desteği, özveriyle sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.