14 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan Karabük Ticaret ve Sanayi Odasında 10 meslek grubundan 23 meclis üyesi seçimle belirlenecek.

Meclis üyelerinin seçimle belirlenmesinin hemen ardından Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanı seçimleri 23 üye tarafından gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz haftalarda iktidar partisi olarak AK Parti teşkilatı ve Milletvekilleri, Karabük TSO seçimlerinde irade kullanarak Mehmet Mescier’in başkan adaylığı için ortak karara varmışlardı.
İktidarın bu kararına saygı gösteren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de TSO seçimlerinde aday olmayı düşünen yeğeni Fatih Çapraz’ı geri çekerek, seçimlere karışmama kararı aldı.

Ortak karar ile Mehmet Mescier’in Karabük TSO Başkan adaylığı kamuoyunda yer almasına rağmen, şimdi seçim kulislerinde Mescier’in karşısına aday veya adayların çıkabileceği konuşuluyor.
AK Parti’de uzun yıllar görevlerde bulunan, SKM başkanlığı yapan ve İl Başkan adayı olan Bülent Ersöz’ün gruplardan meclis üyesi adayı olanları arayarak, kendi başkan adaylığı ile ilgili nabız yokladığı belirtiliyor.

İktidar temsilcilerinin özellikle irade kullanarak Mehmet Mescier’in ortak aday çıkmasını sağlarken, Ersöz’ün bu iradeye karşı hareket etmesi de dikkatleri çekmeye başladı.

MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili bile bu karara saygı ile yaklaşırken, Bülent Ersöz’ün bu kararı yok sayması siyasi irade de tepkiyle karşılanıyor.

Mehmet Mescier’in karşısına Bülent Ersöz’ün aday çıkması halinde, başka adayların da çıkmaya hazırlandığı da şimdiden yüksek sesle konuşulmaya başlandı.