AK PARTİ KARABÜK MİLLETVEKİLİ OSMAN KAHVECİ, KARDEMİR'DEN İŞTEN ATMALAR KONUSUNDA KARDEMİR YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ, KARDEMİR İLE HADDECİLER ARASINDA YAŞANAN KONUDA İSE BİZE ARABULUCU OLUN DEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

 

20121203AW001087_01AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, KARDEMİR’den işten atmalar konusunda KARDEMİR yetkilileri ile görüştüğünü, KARDEMİR ile Haddeciler arasında yaşanan konuda ise bize arabulucu olun demediklerini söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KARDEMİR ile Haddeciler arısında yaşanan gelişmeleri basından takip ettiklerini belirten Kahveci, “Sıkıntıları nedir bize intikal etmedi. Kütük demirin verilip verilmemesiyle ilgili kendi aralarında geçmişten gelen sıkıntıları olabilir. Bize arabulucu olun demediler. Konunun derinliği hakkında bilgi yok” dedi.

KARDEMİR’den işten atılan işçilerle ilgili üzgün olduğunu, bu konuda KARDEMİR yetkilileri ile görüşme yaptığını da anlatan Kahveci, “Bir yıldan fazla rapor alan, sık sık gelmeyenler varmış. Bunların çoğu da emekliliği hak etmiş, ama emekli olmuyorlarmış. Bana gelen bilgi öyle. Ama tam tersi ise yani emekliliği hak etmedilerse, ciddi şekilde hasta olmalarına rağmen işten atılmaları tasvip etmiyoruz. Her iki konunun iyi ayırt edilmesi lazım. Kurunun yanında yaşta yanmasın” diye konuştu.