Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABUSEM) tarafından Karabük’teki yurt müdürlerine ‘Barınma Hizmetleri Yönetimi’ kursu verildi.

Milli Eğitim Bakanlığının yurt yöneticilerine zorunlu kıldığı eğitime 32 yurt müdürü katılarak sertifikalarını aldı. Katılımcılar sertifikalarını Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın elinden aldı.

“KABÜSEM’de birçok kesime hitap eden çok farklı kurslar veriliyor”

Katılımcılara sertifikalarını vermek üzere törene katılan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat KABÜSEM’de çok farklı kurslar olduğunu belirterek,” Sadece üniversitede değil, üniversite dışında da birçok kesime hitap eden mesleki kurslar burada veriliyor. Bunlardan birisi de bugün sertifika törenine geldiğimiz yurt müdürlerine verilen ‘Barınma Hizmetleri Yöneticiliği’ eğitimi. Sertifikaların katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“Belgesi olmayanlar yurt müdürlüğü yapamayacak”

Eğitimin toplamda 130 saat sürdüğünü belirten KABÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökhan Sur, ilkini verdikleri bu eğitime toplamda 32 kişinin katıldığını, ikinci eğitimi ise 5 Mart tarihinde başlatmayı düşündüklerini ifade etti. Bundan sonraki süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu belgeleri yurt müdürlerinden isteyeceğini söyleyen Sur,” Bu belgeleri olmayanlar müdürlük yapamayacak.

Dolayısıyla bu kurslar daha önemli hale gelecek.” diye konuştu. Eğitimin beş hafta sürdüğü bilgisini de veren Sur, ”Eğitimleri Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğretmenler verdi. Bugünde Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat ile sertifikalarını vermez üzere buradayız.” şeklinde konuştu.