Milletvekilliği aday adaylığı başvuru süresinin son gününde İYİ Parti’de Karabük'ten 2 isim parti genel merkezinde başvuruda bulundu. Mustafa Özata ve Işıl Toker,  27. Dönem Milletvekilliği için İYİ Parti'den aday adayı oldu.

Çevre Mühendisi Işıl Toker ile aynı anda Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yapan Özata, “Adaylık gibi bir düşüncem yoktu. Ancak son günlerde yoğun bir taleple karşılaşmaya başladım. Partinin önde gelen isimleriyle, kanaat önderleriyle yaptığımız istişare sonunda kararımızı verdik ve yola çıktık” dedi.

İYİ Parti Karabük Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özata, “Elbette diğer aday adayı arkadaşlarımız da listede yer alabilmek üzere çaba harcayacaklar. Ancak gerginlik ve iç çekişmenin İYİ Partimize zarar vereceğini unutmamak gerekir. Siyaset aynı zamanda sonuç alabilme sanatıdır. En iyi sonucu alabilmemiz için mutlak surette kenetlenmemiz gerekmektedir. Kısır çekişmeler bizi geriye götürür. Her partide kırgınlık, küslük, iç çekişme olabilir. Bizde de var. Fakat biz enerjimizi içe değil dışa dönük olarak kullanabilmeliyiz. Ben Mustafa Özata olarak 30 Kasım 2015 günü Genel Başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanı adayımız Meral hanımla birlikte çıktığımız siyasi yolculuğumuzu Karabük’te bir milletvekili çıkararak taçlandırmak hedefindeyim” ifadelerini kullandı.

Başvurusu süresinin son gününde müracaatını gerçekleştiren bir diğer isim olan Işıl Toker ise yaptığı açıklamada, “Memlekete hep birlikte sahip çıkmalıyız. Türkiye iyi yönetilmiyor. Ülke ve millet bütünlüğünün büyük bir tehdit altında bulunduğu olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Kısır çekişmelerden uzak sadece memleketimiz ve ülkemizin geleceğine odaklanmış bir ruhla 24 Haziran’a hazırlanmalıyız” dedi.