25. Dönem MHP Karabük Milletvekili ve iş adamı Durmuş Yalçın’ın yaklaşık iki aydır İYİ Parti’den Karabük Belediye Başkan adaylığı kamuoyunda konuşuluyordu.

Yalçın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçtiğimiz Kasım ayı içinde bir görüşme yaptığını ve Karabük için adaylık teklifi aldığını söylemiş ve şu an için karar verme aşamasında olduğunu belirtmişti.

Karabük Net Haber sorumlu editörü Ergün Başkaya’ya bir açıklama yapan Durmuş Yalçın dün akşam İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile görüştüklerini belirtti.

Yalçın “Yaklaşık iki ay önce Sayın Meral Akşener ile bir görüşme yapmış ve Karabük Belediye Başkan Adayı olmam için bana teklif getirmişlerdi. O zaman da Sayın Akşener’e söylediğim gibi, kendi ticarethanem ve aileme vakit ayırabilmek için aday olmayı düşünmediğimi belirtmiştim. Siyaset yoğun mesai isteyen bir hizmet sektörü. Ben zamanımın tamamına yakınını ya siyasete ayıracaktım ya da ticaretim ile aileme ayıracaktım. Tercih yapmam gerekiyordu ve tercihimi ticaretim ile ailemden yana kullandım.” Dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile dün gerçekleşen görüşmede aday olmamaya karar verdiğini ifade eden Yalçın “Sayın Akşener’e bana getirdiği adaylık teklifi için teşekkür ettim ve aday olmamaya karar verdiğimi belirttim. Kendisi de saygı ile karşıladı. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde ne İYİ Parti’den ne de başka bir siyasi partiden aday değilim.” Diye konuştu.

“Siyaseti önümüzdeki yıllarda düşünüyor musunuz?” sorusuna Yalçın, “Ben iyi bir ülkücüyüm ve öyle kalmak istiyorum. Siyaseti milletvekilliği dönemimde de yapmadım, yarın da yapmayı düşünmüyorum. İnsanın nasibinde ve kaderinde ne varsa onu yaşar. 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Karabük’ü en iyi yönetecek kişinin seçilmesini diliyorum.” Dedi.