31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile ilgili siyasi partiler Karabük ve ilçelerinde tüm adaylarını açıklama sürecinin sonuna geldi.

İYİ Parti Eskipazar, Eflani ve Ovacık adaylarından sonra Safranbolu adayını da hemen hemen belirledi sayılır.

2014 Yerel seçimlerinde MHP’den Safranbolu Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Özata’nın, 31 Mart seçimlerinde ismi İYİ Parti’de kesinleşti sayılır. Edinilen bilgilere göre Mustafa Özata’nın Safranbolu adaylığının İYİ Parti Genel Merkezi tarafından onaylandığı belirtiliyor.

Görüşüne başvurduğumuz Özata “Safranbolu’dan İYİ Parti adaylığım söz konusu ve Genel Merkezimizin resmi açıklamasını bekliyorum.” Dedi.

SEBAHATTİN UZUN ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİ

Bir süredir Mustafa Özata ile adaylık konusunda görüşmeler yapan İYİ Parti teşkilatının adaylık teklifini kabul etmesi ile İYİ Parti Safranbolu Kurucu İlçe Başkanı Sebahattin Uzun da bir açıklama yaparak aday adaylığından çekildiğini belirtti.

Özata'nın adaylığından memnun kaldığı belirtilen Uzun, açıklamasında "Başka bir başvuru olmadığından partimden aday adayı olmuştum. Farklı adaylık başvuruları bulunduğu için partimin belediye başkan aday adaylığından çekiliyorum” ifadelerini kullandı.