Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının yaklaşık 20 yıldır başkanlığını yürüten Muammer Dumaner'in yaptığı ticari faaliyetlerden dolayı hakkında çok sayıda icra dosyası olduğu geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansımıştı.

Oda Başkanı Dumaner'in üzerinde altı ayrı icra dosyası olduğu ve oda başkanlığından aldığı yaklaşık 3 Bin 700 TL maaştan icra kesintisi olduğuna dair belge ortaya çıktı.

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner'in emekli maaşından icra kesintisi yapılamadığından uzun yıllardır oda başkanlığından aldığı maaştan icra kesintisi olduğuna dair belgede 6 ayrı icra dosyası bulunduğu ifade ediliyor.

Odaya kayıtlı olan Safranbolu esnafları "Odadan aldığı maaşta uzun yıllardır icra kesintisi olması bizi temsil eden bir başkan için ne kadar doğru bir olaydır tartışılır. Ayrıca mali sıkıntılar ve icra batağında olan bir oda başkanının da akçeli işlerde ne kadar etik ve düzgün hareket edeceği de düşünülmesi gereken önemli bir husus." şeklinde görüş beyan ediyorlar.

Üyesi bulunan esnafları başkanlık koltuğunda temsil eden Muammer Dumaner'in, üyelerine karşı sorumlu bir hareket içinde olarak istifa etmesi de kamuoyunda beklenti haline geldi.