AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NİN YEREL SEÇİMLER ÖNCESİ TÜM İLLERDE YAPTIRDIĞI ANKETİN KARABÜK'TEKİ SONUCU PARTİ YÖNETİCİLERİNİ ŞAŞIRTMIŞ OLMALI.

AK PARTİ'NİN YAPTIRDIĞI ANKET TE, MHP'Lİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ'YE %60,5 OY ÇIKTI.

 

akpnin-son-anketi

AK Parti Genel Merkezi’nin belirli aralıklarla yaptırdığı çeşitli anketlerden birisi de edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Karabük’te de yaptırıldı. Yerel seçimler öncesi seçmenin nabzını yoklamak amacıyla tüm illerde yaptırılan anketlerin Karabük’teki sonucunda MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili çıktı.

Karabük Net Haber’in edindiği bilgilere göre, AK Parti’nin yerel seçimlere yönelik yaptırdığı ankette, “Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin çalışmalarını başarılı buluyor musunuz?” sorusuna %74 “Evet” cevabı verildi.

“2014 Yerel seçimlerinde oyunuzu kime/hangi partiye vereceksiniz” sorusuna ise %60,5 “Mevcut Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye” sonucunun çıkması AK Partili yöneticileri şaşırttı.

AK Parti tarafından yaptırıldığı ifade edilen anketin sonucunda, MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye çıkan yüksek oranın AK Parti’nin adayının belli olmamasından kaynaklandığını belirten AK Parti yöneticileri, yerel seçimlerde adayın çok önemli olduğuna vurgu yaptılar.

HABERİN ANALİZİ
2009 Yerel seçimlerinde %31 oy oranı ile yaklaşık 20 Bin seçmenin oyunu alarak seçimi kazanan Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı Rafet Vergili sergilediği farklı çalışmalardan dolayı Karabüklülerin desteğini almayı başardı.

Vergili, önümüzdeki yerel seçimlerde oyunu arttıracağı kesin olurken, AK Parti’nin de bir o kadar oy alması da kaçınılmaz bir gerçek olacaktır. Sonuçta 2014 yerel seçimleri Karabük merkezde AK Parti’nin adayı ile Rafet Vergili arasında geçeceği de tartışılmaz bir sonuç olarak görülüyor.

AK Parti’nin Karabük için belirleyeceği Belediye Başkan adayına göre, Rafet Vergili’nin de alacağı oy azalıp, çoğalacaktır.

Seçimlere bir yıl kala AK Parti’nin yaptırdığı ankette Vergili’nin oyunun ikiye katlaması da, AK Partililerin aday belirlemede çok hassa davranacağını gösteriyor.

MEHMET ALİ ŞAHİN’İN KAYBETME LÜKSÜ YOK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana memleketi olması nedeniyle Karabük ile yakından ilgileniyordu ama Karabük’teki siyasi işlere de çok fazla karışmıyordu. Karabük Milletvekili olmasıyla birlikte, Mehmet Ali Şahin’in hem memleketi olan, hem de milletvekili olarak seçildiği seçim bölgesi olan Karabük’ten tam anlamıyla sorumlu olması, Şahin’in Karabük için bahanesini de ortadan kaldırmış oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Şahin için seçim bölgesi Karabük Merkez Belediyesini almak bir kariyer meselesi haline gelmiştir. Parti içinde Mehmet Ali Şahin’e yönelik, “Kendi seçim bölgesinin belediyesini bile alamadı” şeklindeki olası bir eleştiri, Genel Başkan Yardımcılığı koltuğunda oturmasında sıkıntılara neden olacaktır.

Seçimlere bir yıl kala içinde bulunduğumuz şu an siyasi durumlar bu haldeyken, bir yılda birçok şeylerin değişebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.