Karabük İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Ekim Ayı 4. Olağan Toplantısı Karabük Valiliği toplantı salonunda Vali Fuat Gürel başkanlığında, İşkur İl Müdürü Mustafa Çalış, Kamu Kurumları, STK temsilcileri ve diğer Kurul üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda İş Kur İl Müdürü Mustafa Çalış, Müdürlüğün 2020 yılı Ocak - Eylül dokuz ayında gerçekleştirdiği faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 2020 yılı dokuz aylık dönemde İstihdam verileri ile Covid-19 döneminde yapılan ödemeler, Nakdi Ücret desteği ve Kısa Çalışma ödeneği ile ilgili kurul üyeleri bilgilendirildi.

Buna göre Pandemi döneminde, Karabük il genelinde Nisan-Eylül ayları arasında 3 Bin 123 kişi Nakdi Destek Ödeneğinden yararlandırıldı ve toplamda 6 Milyon 240 Bin TL Nakdi Destek Ödeneği gerçekleştirildi.

Temmuz-Eylül ayı olmak üzere son üç ayda ise yaklaşık 10 Bin kişiye, 12 Milyon 500 Bin TL'ye yakın Kısa Çalışma Ödeneği yapıldı.

Açılması planlanan Meslek Edindirme kursları ve ilçelerden gelen taleplerin değerlendirildiği toplantı Kurul Üyelerinin dilek ve temennileri ile son buldu.