Karabük'te, FETÖ/PDY ilişkin, aralarında KHK ile kapatılan Karabük Safranbolu İş Adamları Derneği (KASİAD) yöneticileri ve eski Bank Asya çalışanlarının da bulunduğu 7'si tutuklu 19 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Adem O., Beytullah Ç., Eyüp K., Mehmet K., Murat Y. ve Sadık B. ile tutuksuz sanıklar Aynur ve Mustafa G., Mustafa D., Bilal G., Mustafa K., Mustafa T., Ramazan T., Tamer A. ile sanık yakınları ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Ahmet R., Burhaniye T Tipi, tutuksuz sanıklardan Nurten Ç., Antalya 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Nurettin Ç. Konya 7. Ağır Ceza Mahkemesi ve Muhammed Abdulcebbar E. ise İstanbul Büyükçekmece 1. Asliye Mahkemesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

Ayrıca tutuklu iken ceza evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Murat T.'ninde avukatı yerini aldı.

Son savunmaları alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Nurten Ç., Mustafa K. ve Muhammed Abdulcebbar E. dışındaki sanıklara "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan değişen miktarlarda cezalar verilmesini, cezaevinde hayatını kaybeden Murat T. hakkında açılan davanın ise düşürülmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından tutuksuz sanık Ramazan T.' 9 yıl hapis cezası vererek adli kontrol uygulamalarının ve yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

Beytullah Ç. ve Ahmet R. 8 yıl 9'ar ay, Murat Y.'e de 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vererek tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran heyet, Adem O., Mehmet K., Sadık B. ve Mustafa D.'a da 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Adem O.'nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, Mehmet K. ve Sadık B.'nin yaşları ve sağlık durumlarını nazara alarak hükümle birlikte tahliyelerini kararlaştırdı.

Heyet, 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdığı sanıklardan Eyüp K.'n'in tahliyesine, Bilal G. ve Nurettin Ç.'nin ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartlarının devamına karar verdi.

Mustafa G.'ye 3 yıl 9 ay, Aynur G., Mustafa T. ve Tamer A.'Ya 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası veren mahkeme heyeti, Muhammed Abdulcebbar E.'ye ceza verilmesine yer olmadığına ve Mustafa Korkut ile Nurten Ç.'nin ise beraatine karar verdi.

Heyet ayrıca hayatını kaybeden Murat T. hakkında açılan davayı da düşürdüğünü açıkladı.