AK PARTİ YENİCE İLÇE BAŞKANI YILMAZ KIRIK'TAN AÇIKLAMA

ger

Son dönemde gündemden düşmeyen Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili bir açıklama da Ak Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'tan geldi. Yenice'ye yakın bir noktada yapılması planlanan bertaraf tesisi ile ilgili eleştirilerin "algı operasyonuna" dönüştüğünü ifade eden Kırık, "Yenice Irmağı’nın kıyısı vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılması mı güzel, ya da modern bir şekilde yapılmış katı atık bertaraf tesisinin yapılması mı güzel?" sorusuna dikkat çekiyor.

Ak Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık'ın açıklamasının tamamı ise şu şekilde;

Değerli hemşehrilerimiz,

Son günlerde kamuoyunda büyük bir yer kaplayan, bilinçli veya bilinçsizce yapılan yorumlar, insanlar arasında fikir ayrılığına sebebiyet vermektedir. Oluşan gündem üzerinde değerlendirme yaparken, en azından o konu ile ilgili bir araştırma yapmak bilgi edinmek daha mantıklı olacaktır. Değerlendirmelerimizi yaparken, kişi veya kurumları karalamadan yapmakta fayda vardır.

Katı atık tesisi olmalı mıdır? Evet, olmalıdır. Yapılacak yerin önemi var mıdır? Evet, vardır.

Hiçbir insan evladının doğayı katledecek bir yapıya izin vereceği kanaatini taşımıyoruz. Bu sebeplerden dolayı en iyi kararın üst düzey yöneticilerin ve toplumun ortak kararıyla gerçekleşeceğinden hiç şüphemiz yoktur.

22Oluşturulan algı operasyonu, siyasetçileri ve siyaset kurumunu yıpratmaktadır. Ne oldu da dünün el sıkışmayan insanları el sıkışır hale gelmişlerdir. Aynı kare içerisinde resim vermekten kaçanlar, aynı kareleri paylaşır olmuşlardır. Bayramlaşma ve protokollerde yan yana gelmeyen insanları, yan yana ve el sıkışır halde görmek bizleri mutlu etmektedir. Birlik ve beraberliklerimiz daim olsun. Her zaman söylediğimiz gibi BİR OLACAĞIZ, DİK OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ..

Hemşerilerimize sesleniyoruz;
Yenice’mizin en güzide yerlerinden olan, Yenice Irmağı’nın kıyısı, sanayi alanı olabilecek arazinin, vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılması mı güzel, ya da modern bir şekilde yapılmış katı atık bertaraf tesisinin yapılması mı güzel? İkisi arasındaki farkı araştırmadan sorgusuz infaza kalkışmak, insanlarımızı ve siyaset kurumlarımızı yorar ve de yapılacak olan yatırımın önünü kapatır.

Bütün halkımızı, Yenice ve Yortan Belediyelerinin çöplerini döktükleri alanları gezip görmeye ve incelemeye davet ediyoruz. Yıllardan beri kanayan bir yara olan vahşi depolama sorunu çözülsün mü, çözülmesin mi? Bugüne kadar Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş veya halen yapmakta olanlara sormak gerekir, şimdiye kadar bu çöpler neden doğaya tedbirsizce bırakıldı? Neden bu işi görecek bir tesis yaptırmadınız? Doğayı bu kadar seviyordunuz ve turizmi bu kadar istiyordunuz, çöplerinizi neden mahallenin dibine, ırmağın kenarına atıyorsunuz? O çöpleri daha sonra oradan ne yapıyorsunuz? Turistlere nasıl izah edeceksiniz?

111Safranbolu Belediyesi bu işi kendi imkanları ile yapmaya başladı bile. Karabük Belediyesi de bunun arayışı içerisinde, Parti teşkilatımız ise köklü bir çözüm getirmeye gayret ediyor. Peki siz bu sorunu nasıl halletmeyi planlıyorsunuz? Hem bunu yapacak param yok diyeceksin, hem devletin yapacağı yatırıma ayak direyeceksin. Şayet insanlarımız ya da bu algı operasyonunu başlatanlar gördükleri manzaradan memnunlarsa, varsın böyle devam etsin. Şayet hayır diyorlar ise, tesis yapılacak olan yerin tespiti konusunda yardımcı olsunlar. “HES’i biz durdurduk, çöpü de yeni yönetim durdursun” mantığı yanlış bir düşüncedir. Bu fikir ve düşünceleri esefle kınıyoruz. Ağzı olan konuşuyor değil, fikri olan tartışıyor olayını gerçekleştirelim.

Hemşehrilerimize soruyoruz; Yenice Belediyesi kurulduğundan beri Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş başkanları ve yönetimlerini bir inceleyelim bakalım. Her dönem bir şekilde kısır çekişmelerin içine girmişler, kavga-tartışma, kavga tartışma derken Yenice’mizin bulunduğu nokta ortadadır. Yakın çevredeki ilçeler ile bizim ilçemizi karşılaştıralım. Sanayimiz bitme noktasında, esnafımızın durumu ortada, üretim hiç yok, yüksekokulumuzda ise yaşananları halkımız çok iyi biliyor.

Bunun gibi birçok durum sıralayabiliriz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki; kamuoyunda oluşturulmak istenen algının hedefi farklı amaçlara yöneliktir. Fitne-fesat ile bir yere varılamaz. Aramıza sokulmak istenen nifaklar, birlik ve beraberliğimizi bozmaktan ve de Yenice’mizin büyümesini engellemekten başka bir şey değildir.

Ak Parti Yenice İlçe Yönetimi olarak 3 aylık süre zarfında Yenice’nin ufkunu değiştirmek için attığımız adımları incelemenizi arzu ediyoruz. Göreve başladığımız ilk günden itibaren, CHP’si, MHP’si, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile el ele verdik Kurban Bayramındaki bayramlaşma programımızda Yenikapı ruhunu yaşattık, her şey Yenice için dedik. 25 Tane yatırım projemizi açıkladık. Bu projelerin hepsinin Yenice için gerekli olduğu anlaşıldı ve 6 tanesinin teknik projesi çizilme durumuna geldi. Demek ki Yenice için yapılacak bir şeyler varmış.

Bu vesile ile değerli hemşehrilerimizi, oluşturulan yapay gündem ve algı operasyonlarına itibar etmemeye, Yenice için faydalı olacak gerçek hizmetlerin peşine düşmeye ve desteklemeye davet ediyoruz.

Her şey Yenice için...