Küresel salgın Koronavirüsün etkisi altında yaşadığımız şu günlerde insanlar kendilerini koruyabilmek için eldiven, maske, el dezenfektanı gibi malzemelere bir hayli fazla yönelmeye başlandı.

Özellikle kalabalık ve kapalı yerlerde maske takılması zorunlu hale getirilmesi ile birlikte sadece eczaneler ve medikallerde satılması gereken eldiven, tıbbi maske ve el dezenfektanı gibi malzemeler şimdi Karabük il genelinde bakkallarda, büfelerde ve hatta telefon yedek malzemesi satan dükkanlarda bile satılmaya başlandı.

Merdiven altı üretildiği tahmin edilen ve Sağlık Bakanlığının onayından geçmemiş eldiven, tıbbi maske ve dezenfektanların bu gibi alakasız yerlerde tezgah altından satışı ile ilgili sıkı denetimlerinin yapılmasının halk sağlığı açısından önemli olduğu vurgulanıyor.

Konunun uzmanları ise, eldiven, maske ve dezenfekte ürünlerinin Sağlık Bakanlığı onaylı olmasına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyorlar. Merdiven altı olarak adlandırılan bu ürünlerin, koruyucu özelliği olmadığı gibi toplum sağlığını da tehlikeye soktuğu ısrarla belirtiliyor. Uzmanlar bu ürünlerin satış yerlerinin sadece eczaneler ve medikalciler olduğunu ve buralardan bakanlık onaylı ürünlerin alınmasını da belirtiyorlar.