SEBZE VE MEYVE HALİNDE ÇIKAN YANGINLA İLGİLİ İNCELEME SÜRÜYOR

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI



Geçtiğimiz pazar günü Karabük Sebze ve Meyve Halinde yaşanan ve 5 deponun kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili Karabük İl Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

Öğlebeli mahallesi alt kısmında bulunan Sebze ve Meyve Halinin boş kasa depolarının olduğu bölgede 30 Nisan günü saat 02:00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmış birçok depo kullanılamaz hale gelmişti. Olayın hemen ardından açıklamalarda bulunan Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Cuma Kara, yangının kundaklama sonucu çıktığını söyleyerek, “Bugün harici burası gece geç saatlere kadar açık. 36 boş kasa deposunun bulunduğu bazı dükkanların yakılmaya çalışılmış. İnşallah yapanlar bulunacak” ifadelerini kullanmıştı. Kundaklama ihtimalini değerlendiren ve konu ile ilgili çalışmalarını sürdüren Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklamada ; “İlimiz Öğlebeli Mahallesi Timurlenk Caddesi üzerinde bulunan Karabük Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Halinde meydana gelen yangın olayıyla ilgili itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına yardımcı olarak ivedilikle 2 adet TOMA aracı ile müdahalede bulunulmuştur. Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince fail veya faillerin yakalanması ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda 4 şahsın olayla ilgili bilgisine (ifadesine) başvurulmuş, yapılan diğer araştırma ve soruşturmalarda şüpheli olarak C.K(39) isimli şahıs yakalanmıştır. Yapılan işlemlerin ardından C.K(39) şahıs adli makamların talimatı ile serbest bırakılmış olup tahkikat devam etmektedir.” denildi.