24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde siyasi partilerden aday adayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Bir dönem Safranbolu Belediye Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 2002 yılında Karabük’ten AK Parti Milletvekili olarak seçilen ve 2011 yılına kadar iki dönem Milletvekili olarak Parlamento da yer alan Mehmet Ceylan, 4 yıl Kalkınma Bakanlığı ile iki buçuk yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yürüttüğü Bakan Yardımcılıkları görevinden sonra şimdi Milletvekili adaylığı sürecine girecek mi?

Milletvekilliğinden sonra Bakan Yardımcılığı görevlerinde uzun yıllardır bulunan ve ciddi deneyimler kazanan Ceylan’ın, tekrar Milletvekili olarak Karabüklü hemşehrilerine hizmet edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Kamuoyundaki azınlık bir kesimin yansıttığı kanıya göre yeni simalar, yeni isimler talebi konuşulurken, yaygın bir kanı ise, TBMM’de hizmet edecek vekillerin Başkentin üst düzey bürokrasisini yakından tanıyan, devletin işleyişi ile ilgili deneyim kazanmış, bireysel ve kamu taleplerini olumlu sonuçlandırma potansiyeline sahip isimlerin, Karabük’e daha faydalı olacağı görüşü daha da hakim.