Resmi Gazete'de yayınlanan 30214 sayılı ilana göre Bakanlar Kurulu Kararı ile Filyos Endüstri Bölgesi sınırları değiştirildi.

Yayınlanan karara göre bölgenin büyük umutlar beslediği Filyos projesinin gerçekleştirilmesi planlanan alan 2015  yılında 604 hektar olarak belirlenmişti. Yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre proje alanından 7 hektar çıkarılarak 597 hektara düşürüldü.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi sınırları içindeki Filyos Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan dev projede 1.5 milyar dolarlık yatırımın gerçekleşmesi ve 12 bin kişilik istihdamın oluşması planlanıyor. Hukuksal ve bürokratik sorunlar sebebiyle sık sık gündeme gelen Filyos projesinin, Karabük Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Bakanlar Kurulu'ndan geçerek Karabük Üniversitesi öncülüğünde gelecekte kurulacak olan Teknopark ile şehrin ekonomisine canlılık getirerek önemli istihdam kaynakları oluşturması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu Üyelerinin imzalarıyla yayımlanan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Filyos Endüstri Bölgesinin sınırlarının değiştirilmesi ile söz konusu bölgede başvuruda bulunan yatırımcıların yatırımda kullanacakları sabit yatırım tutarı üzerinden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatıracakları oranın belirlenmesine ilişkin ekli Kararın yürürlüğe konulması; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 4/9/2017 tarihli ve 3540 sayılı yazısı üzerine, 4737 sayılı Endüstri Bölgeleri Kanunu’nun 3’üncü maddesi ile 3/A maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 11/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır."

Alınan karar sonrası oluşan yeni Filyos Endüstri Bölgesi haritası ise şu şekilde;