İçişleri Bakanlığının Korona Virüs ile mücadele çerçevesinde Türkiye genelinde bu gece yarısından itibaren (21.03.2020) 65 yaş ve üstü ile kronik hastalıkları bulunan vatandaşların ikamet ettikleri evden sokağa çıkma yasağı koyması üzerine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, evlerden çıkamayacak vatandaşların her türlü ihtiyaçlarının giderilmesi için hızla bir çalışma içine girdiklerini açıkladı.

Başkan Vergili, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Değerli Karabüklüler; İçişleri Bakanlığımızın 65 yaş üstündeki büyüklerimize ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımıza yönelik bu gece saat 24:00’dan itibaren getirdiği sokağa çıkma kısıtlamasının ardından çalışmalarımıza hemen başladık.

Tüm Karabük şundan emin olsun; Evden çıkamayan hiçbir Karabüklüyü mağdur etmeyeceğiz. Çağrı Merkezimizdeki personel sayısını artırıyor, başvuruda bulunanların ihtiyaçlarını anında gidermeye yönelik çözüm yolları üretiyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının anında giderilmesine yönelik şehrimizdeki marketlerle evlere servis noktasında görüşmeler yapıyoruz ve Karabüklülere hizmet verecek marketleri sizlere kısa sürede açıklayacağız.

TEDBİR VAR PANİK YOK.
BELEDİYE VAR EKSİK YOK.
BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.
EVDE KAL KARABÜK."