Karabük'ün Safranbolu İlçesine bağlı Yazıköy'de 2013 yılında yapımına başlanan ve yaklaşık iki yıl önce yapımı bitip, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından teslim alınan Engelsiz Yaşam Merkezi personel alımı yapılamadığından bir türlü hizmete giremiyor.

70'in üzerinde zihinsel engelli 13 yaş ve üzeri kız çocukları ile kadınların barınabileceği Engelsiz Yaşam Merkezi iki yıla yakındır personel alınamadığı için hizmete giremedi.

Engelsiz Yaşam Merkezinde çalıştırılacak vasıflı ve vasıfsız 60'a yakın personel ihtiyacı olduğu ve bu talebin daha ilgili bakanlıkça onaylanmadığı için personel alımı yapılamıyor.

Engelsiz Yaşam Merkezinde tüm iç tefrişatının yapıldığı, nevresiminden, çatal bıçağına kadar ihtiyaç duyulan her türlü malzemenin yerleştirildiği ve personel alımı yapıldıktan sonra hizmete gireceği belirtildi.

Karabük'ün Siyaset Büyüğü ve Devlet Adamı Sayın Mehmet Ali Şahin'in uğraşıları ve çalışmaları ile yaptırılan Karabük Engelsiz Yaşam Merkezi sayesinde bölgede bulunan zihinsel engelli aile bireyine sahip insanlar rahat bir nefes almayı bekliyorlar.