FETÖ PDY OPERASYONLARI KARABÜK İL GENELİNDE DEVAM EDERKEN, KARDEMİR A.Ş'DE ŞU ANA KADAR TEK BİR KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILMAMASI DİKKATLERİ ÇEKMEYE BAŞLADI

KARDD

Karabük’te Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin devam eden operasyonlarda, çeşitli resmi kurum, kuruluşlarda ve özel sektörlerde görevden uzaklaştırılan, gözaltına alınan ve yine tutuklananların sayısı yaklaşık 500'ü geçerken, Karabük'ün en fazla istihdamını oluşturan KARDEMİR A.Ş'de tek bir kişinin bu kapsam içinde işlem görmemesi dikkatleri çekmeye başladı.

Çalışanları ve yöneticileri ile birlikte 5 Bine yakın kişinin bulunduğu KARDEMİR A.Ş'de, FETÖ PDY örgütü ile ilişkisi olan bu zamana kadar tek bir kişi hakkında işlem yapılmaması kamuoyunda "En temiz kurum KARDEMİR A.Ş'imiş" şeklinde imalı yorumlarla değerlendiriliyor.

Geçmiş yıllarda Gülen Cemaatine bağlı eğitim kurumları başta olmak üzere, yakın geçmişte cemaat olarak bilinen FETÖ Terör örgütünün çeşitli dallarına KARDEMİR A.Ş yönetim kademesinin mali destekler verdiği zaman zaman gündeme de gelmişti.

Öte yandan KARDEMİR A.Ş'nin FTEÖ'ye bağlı olan ve şu an kapanan Bank Asya'dan Milyon Dolarları bulan yatırım kredileri çektiği ve kendi hisse senetlerini de yine aynı bankada uzun yıllar bloke ettirdikleri toplum hafızasında tazeliğini koruyor.

Darbe girişimi yapılan 15 Temmuz gecesinden bu yana, aradan 22 gün geçmesine rağmen KARDEMİR A.Ş Yönetim ve çalışan kademesinde acaba inceleme yapılacak mı sorusu, gündemde ağırlığını arttırırken, Başbakan Binali Yıldırım'da iş camiasına "İçinizde temizliği yapın" çağrısında bulunmuştu.

O SMS'İ ATAN GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GÖNDERİLDİ Mİ?

15 Temmuz akşamı KARDEMİR A.Ş imzası ile çalışanlara "İşimize, gücümüze bakıyoruz. Vardiyalarımıza geliyoruz" SMS'i atan KARDEMİR A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Hakan Onur'un görevinden uzaklaştırıldığı konuşulurken, KARDEMİR kaynakları Genel Müdür Yardımcısının yıllık izne çıktığını beyan ediyor.