Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse son aylarda belediyede yaptığı tasarruflar ile konuşulmaya başlandı.

Sokaklardaki çöp kutularına takılan, çöp poşetlerini dahi bedavaya getirmesi ile gündeme gelen Elif Başkan, belediye harcamalarında da ciddi tasarrufa gitmeye başladı.

Safranbolu Belediyesi son altı aylık harcamalarında, geçmiş yıllara oranla yarı yarıya tasarruf yaptı.

1 Nisan’da Başkanlık koltuğuna oturan CHP'li Elif Köse, Safranbolu Belediyesinin Nisan-Eylül 2019 arasında ki 6 aylık bütçesi olan yaklaşık 80 Milyon TL’den, 18 Milyon 700 Bin TL harcama yaptı.

Safranbolu Belediyesinin 2019’un altı aylık gider miktarı, geçmiş belediye başkanlıklarının ilk altı aylıklarına oranla %23 gibi tasarruf yaptığı gözlemlendi.

2009 Yılında yapılan yerel seçimlerin ardından Safranbolu Belediyesinin ilk altı aylık olan 15 Milyon TL bütçenin 6 Milyon TL’si harcanmış, yine 2014 yerel seçimlerinin ardından yapılan ilk altı aylık harcama 30 Milyon TL'lik bütçeden 16 Milyon TL olmuştu.

2009 ve 2014 yerel seçimlerinden hemen sonra yapılan giderler, 6 aylık zaman aralığındaki bütçeye oranla %40'ların üzerinde olduğu bilinirken, 2019’un Nisan ayından itibaren, 80 Milyon TL olan 6 aylık bütçeden 19 Milyon TL’ye yakın bir harcama yapıldı. Yüzdelik oran diliminde bu da %23'e tekabül ediyor.

Başkan Elif Köse, Belediye giderlerinde yapılan harcamaları yarı yarıya indirirken, bu tasarrufun her alanda artarak devam edeceği de belirtiliyor.