Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, odasına bağlı fırıncıların şu anda 1 TL’den sattığı 200 gramlık ekmeğin, 250 grama çıkartılarak 1.5 TL’den satılması için oda kararını imzalayarak, Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığına gönderdi.

Ülke ekonomisinin şu anda içinde bulunduğu durum ve döviz kurları üzerinden ülke ekonomisine yapılan saldırılar tüm şiddeti ile devam ederken, Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner’in ekmeğe zam yapılması talebine, Karabük Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı sıcak bakmıyor.

Safranbolu Esnaf Odasının ekmeğe zam talebi karşısında, Birlik Başkanı Nurettin Tümen’in şu an için bir fırsatçılık gibi algılanacağı için olumlu bakmadığı ifade ediliyor.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ise üyesi olan fırıncıların bir zam talebinde bulunmadığından, ekmeğe zammın gündemlerinde olmadığını belirtiyorlar.

Şu anda döviz kurları üzerinden Türkiye ekonomisine bir saldırı söz konusu iken, Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Dumaner’in bir kaç fırıncıdan imzalı zam talebi alarak, alelacele ekmeğe zam istemesine tam bir fırsatçılık gözü ile bakılıyor.