Kardemir Karabükspor'da Süper Lig devri kapandı


 

timthumb

Kötü başladığı sezonda malum sonucun sürekli görmezden gelindiği ve bu sonuca mecbur bırakıldığı bir yönetim anlayışı ile yönetilen Kardemir Karabükspor gelecek sezona 1. Lig'den başlayacak.

Karabük'ün takımı 1969 yılından beri geride 45 sezon bıraktı. İnişler, çıkışlar hep vardır futbolda, öyle de oldu. Bir düştü, iki çıktı ama sürekli tırmandı zirveye bu şehrin takımı. 2009-2010 sezonunu rekor puanla tamamlayarak Süper Lig'e yükselen Karabükspor'u artık sadece futbola aşırı ilgili belli kitleler değil, tüm ülke duyacak, izleyecekti. Geride bırakılan 45 sezonda düşüşler-çıkışlar oldu dedik ama hiç bir düşüş böyle görmezden gelinmemiştir. Hiç bir düşüş böylesine boş verilmemiştir.

"LİGDE KALMA ADINA NELER YAPILDI?"

Kardemir Karabükspor sezonun ilk yenilgisini, ilk maçında Fenerbahçe karşısında aldı. İlk galibiyetin Trabzonspor karşısında 5. haftada alındığı Karabükspor'da, sıkıntılı bir sezonun başladığı netleşmişti. 10. hafta itibariyle kulüp içinde baş gösteren kaos ortamından tutun da, sportif başarının hedeflenmediği onlarca köklü değişiklik geçirildi.

Kafkas'ın ilginç çıkışları kenara dursun, hiç bir yöneticinin çıkıp tek kelime etmediği bir sezonu geride bıraktık. Etkisiz transferler, astronomik harcamalar, teknik direktör çıkmazları ve taraftarın takımdan uzaklaştırılması gibi hiç bir konuya değinmeyip, aklanmak adına hakem hatalarına vurgu yapan bir yönetimin karanlık gölgesiyle lige veda eden bir Karabükspor izledik.

Devre arasına gidilen son maçların lig sonunda oynanılan şu son maçlardan pek farkı yoktu, istikamet belliydi... Kafkas istifa ediyor, istifalar kulüp binasından sızmıyordu. 2. Devreye gidilirken ilk 11'de oynayacak 4-5 futbolcu sözü verildi. O futbolcularla ne görüşüldü, ne anlaşılıp Karabük'e getirildi. Yönetimin Kuca beceriksizliğini zaten daha önce yazmıştık, en sonunda da ulusal medya köşe yazılarına konu oldu.

Lig'in ikinci devresi işte bu belirsizliklerle başladı. Ardından teknik direktör değişikliği yapıldı, yapılmasına ama Yılmaz Vural'a pek bir seçenek kalmamıştı. Vural'ın ilk günden itibaren yaptığı hiç bir matematik maçlarda tutmadı.

Özetle Yolbulan Kuzenlerin, Kardemir Karabükspor'u karanlık günlere mahkum ettiği geçtiğimiz 32 hafta, sadece 6 galibiyet ile geçildi. 7'si iç sahada olmak üzere 19 kez sahadan puansız ayrılan temsilcimizin, dış sahada 1 galibiyeti bulunuyor. 99-2000 sezonundan beri en az puanı toplayan Karabükspor, bu sezon 32 maçta 59 gol yedi. Kalan iki maçta alınacak galibiyetlerin sonucu değiştirmeyeceği ve Kayseri temsilcisinden sonra ligden düşmesi garantilenen ikinci takım Kardemir Karabükspor oldu.

KARDEMİR A.Ş'DEKİ SIKINTILI GÜNLERDEN KULÜBE VAKİT AYIRAMADILAR MI..?

Öte yandan Murat Orhan'ın açtığı davalardan dolayı 2011 -2014 yıllarının ticaret müsadeleri de iptal olmasından dolayı, KARDEMİR A.Ş'nin kasasına milyon dolarları iade etme ihtimali nedeniyle kulübe zaman ayıramadıkları konuşulurken, KARDEMİR'de de zor günlerin kendilerini beklediği, şimdilik fısıltı halinde konuşuluyor.

TARAFTAR GURUPLARI AYAKTA

Karabükspor'u en zor anında yalnız bırakmayan ve desteklemekten hiç bir zaman geri kalmayan başta Mavi Ateş olmak üzere Karabükspor'un çeşitli taraftarlar gurupları, kulübün ligden düşmesinden dolayı büyük bir tepki içindeler.

Kulüp yönetimi önümüzdeki günlerde taraftarı ve kenti az da olsa rahatlatacak bir açıklama yapmazsa, çeşitli eylem ve açıklamalar ile tepkilerini en yüksek dozda göstereceklerini ifade eden taraftarlar "artık beklemeyeceğiz" açıklamasını yapıyorlar.

HESAP VERİLMELİ!

Karabükspor'un bu sezon yaptığı yolculuğu ara ara yazmış, takımı taraftardan ve en sonunda ligden koparan Yolbulan Kuzenleri istifaya bir çok kez davet etmiştik.

Artık Karabük'ün takımı Karabükspor'a verebilecekleri hiç bir zarar kalmadığına göre hesap verme zamanı gelmiştir. Toplumun genelinde oluşan "Bu takım bilerek düşürüldü" iddiasına cevap verilmeli ve Mustafa-Murat Yolbulan kuzenlerin görev süreleri içindeki tüm faaliyetlerinin hesabı basın önünde verilmelidir.

Karabük tarihi, Yolbulan Kuzenleri en karanlık sayfasına yazmış, ve bu karanlık günler Karabük halkının zihnine unutulmamak üzere kazınmıştır.

Mustafa Yolbulan'ın ağzından yazılmış ve resmi internet sitesinde hala yayında olan ;

"Herkes gönlünü rahat tutsun; taş gibi bir Karabükspor olacak."


cümlesinin, Karabükspor yönetimine bu cümlenin hakkını verebilecek vasıflı, becerikli ve Karabüksporlu idareciler gelinceye kadar kaldırılması ve yaşanan bu karanlık günlerin Yolbulan kuzenler tarafından gereğinin yapılması ile atlatılması dileğiyle...