İYİ Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Dursun Altıparmak, 31 Mart Yerel Seçim Çalışmaları ile ilgili seçim büroları ve seçim araçlarını kiralayamıyor.

Edinilen bilgilere ve iddialara göre, Dursun Altıparmak kiralamak istediği seçim bürosu ve seçim araçları ile ilgili dükkan ve araç sahipleri peşin para istediğinden sıkıntı yaşıyor.

Altıparmak, yaklaşık 35 yıllık siyaset hayatı boyunca çeşitli siyasi partilerden 13’kereden fazla Milletvekili ve Belediye Başkan adayı olmuştu. En son 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den Milletvekili adayı olan Altıparmak, aradan altı ay geçmeden yine İYİ Parti’den bu sefer de Belediye Başkan Adayı oldu.

Hemen hemen her seçimde aday olan, seçimlerden sonra Karabük’ten ayrılan Dursun Altıparmak’ın seçim harcamalarının büyük bir kısmını borç yaptığı ve sonra bu borçların bir türlü ödenmediği iddia edilirken, şimdi kiralamak istediği seçim büroları ve seçim araçlarında vatandaş parayı peşin istemekten başka bir şeyi kabul etmediği belirtiliyor.

Karabük’ün çeşitli mahallelerinde seçim büroları kiralamak isteyen Dursun Altıparmak’tan mülk sahiplerinin kira bedelini peşin istediği, yine kiralamak istediği seçim araçlarının sahiplerinin de peşin para istediği konuşuluyor.

Altıparmak’ın her seçim sonrası arkasında bu tür yerlere borç bıraktığı iddia edilirken, dükkanlarını ve araçlarının kira bedelini peşin isteyenler “Dursun Bey iyi adam, hoş adam da yıllardır her girdiği seçim sonrası arkasında bıraktığı borçları var. Parasını alamayan çok sayıda tanıdıklarımız var. Hiç kusura bakmasın, kira bedelini peşin verirse ancak talebini yerine getiririz, sonuçta mağdur oluyoruz.” Şeklinde ifadeler kullanıyorlar.