FORBES'İN 12. KEZ HAZIRLADIĞI "EN ZENGİN 100 TÜRK" LİSTESİNDE SAFRANBOLU'DAN BİR İSİM



FORBES Türkiye, bu yıl 12. kez hazırladığı 'En Zengin 100 Türk' listesini açıkladı. Listede birinci sırada 3 milyar 700 milyon dolarlık servetiyle Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yer alırken 1.2 Milyar dolarlık serveti ile Şefik Yılmaz Dizdar 22. sırada yer aldı.

Açıklanan listeye göre 118 kişinin 46’sı servetini artırdı. Toplam servet 8,2 milyar dolar artışla 102,9 milyar dolar oldu. Yıldız Holding ile Murat Ülker'in ilk sırada bulunduğu listede Hüsnü Özyeğin Fiba Holding ile 2., Semahat Arsel Koç Holding ile 3. Şarık Tara Enka İnşaat ile 4. ve Erman Ilıcak Rönesans Holding ile 5. sırada yer aldı. Dizdar ailesinin ortaklarından Mustafa Küçük ise yine 1.9 Milyar dolarlık serveti ile 10. sırada yer aldı.

Şefik Yılmaz Dizdar'ın yönetim kurulunda yer aldığı, Türkiye'nin yanı sıra Mısır ve İngiltere'de faaliyet gösteren Taha Group, LC Waikiki'nin yanı sıra tekstil, konfeksiyon, kumaş üretimi, triko, pazarlama gibi alanlarda faaliyet gösteren 16 şirketini bünyesinde barındırmakta. Kültür ve sanat alanına olan katkılarının yanı sıra hayırsever kişiliği ile tanınan Dizdar, son olarak Safranbolu'da Hilton Garden Inn Safranbolu'nun açılışını gerçekleştirmişti.