AK Parti Hükumetlerinde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Ali Babacan’ın Kurduğu (DEVA) Demokrasi ve Atılım Partisi'nin yurt genelinde teşkilatlanma çalışmaları sürüyor.

Karabük’te de teşkilatlanma çalışmaları için bu sabah gelen DEVA Partisi Kurucu Üyeleri ve Genel Başkan Yardımcıları olan 24. Dönem Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve Arzu Işıklar geldi.

Seçim İşlerinden Sorumlu DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ile DEVA Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arzu Işıklar ile birlikte yine Genel Merkez görevlisi, emekli vali Hasan Canpolat, Kadriye Esra Aygün ve Türkiye'nin en genç siyasetçisi olan 1996 Doğumlu Bünyamin Ünlü de Karabük'e geldiler.

Safranbolu Hilton otelinde sabah saatlerinde Karabük Yerel Basını ve Haber Ajansı muhabirleri ile bir araya gelen DEVA Partisi Genel Merkez Yöneticileri, Karabük’teki teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, tüm yurt genelinde olduğu gibi Karabük'te de hızlı bir teşkilatlanma çalışması olacağını vurguladı. Karabük’ten internet üzerinden 200'ü aşkın kişinin müracaat ettiğini belirten Şahin “Karabük'te bugün partimizin kuruculuğunu yapacak olan üç arkadaşımızın belirlenmesi için görüşmeler yapacağız. 6 Kişinin ismini belirleyeceğiz ve bu 6 kişiden üç kişi Kurucu İl Başkanı ve yardımcıları olarak görevlendirilecek.” Dedi.

DEVA Partisinde teşkilat yöneticiliği için müracaat edenler ile gün içinde mülakat yapılacağını vurgulayan Şahin “Diğer siyasi partilerde görevli olan arkadaşlarımız da saflarımıza katılmak istiyor ve bizim tek şartımız kendi rızası ile mevcut siyasi partisinden tüm ilişkilerini kesmektir. Partimiz toplum içinde düzgün olarak tanınan, bilinen herkese açıktır.” Şeklinde ifade kullandı.

Ali Babacan Genel Başkanlığında kurulan ve yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarını iki ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefleyen DEVA Partisi ile ilgili Karabük'te tercih edilecek kurucular arasında Av. Ayhan Duru, Av. Mehmet Güngör, iş insanı Yusuf Aydın ve Muhammet Yavuz gibi bazı isimler geçiyor.

Bir hafta içinde Karabük’ten 6 isim Parti Genel Merkezine çağrılacak ve bu kişiler arasından üç kişi il genelinde teşkilatlanma çalışmalarını yapmak üzere görevlendirilecek.