Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan eşi Ülkü Zeynep Babacan  ve akrabaları ile  Karabük'e özel bir gezi programı düzenledi.

Karabük'ün Safranbolu ve Yenice ilçesinin turistik bölgelerini ziyaret eden ekip, geceyi Safranbolu'da geçirdi. DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın ve eşi Nuray Aydın'ın da eşlik ettiği Safranbolu gezisinde ise rehber eşliğinde tarihi çarşı turu yapıldı. Bölgenin adını aldığı safran bitkisinin yetiştirildiği Keten Köyüne de giden ekip burada safran bitkisinin yetiştirilmesi ve pazarlanması hakkında bilgi aldı. Babacan ve ailesi İncekaya sukemeri gezisi sonrası, Yenice şeker kanyonunda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. İl başkanı Yusuf Aydından parti çalışmaları hakkında bilgi alan Babacan, Safranbolu’ya daha önce birkaç kez geldiğini fakat bu gezi sayesinde Safranbolu’yu yeniden keşfettiğini belirtti. Bir gecelik ziyaret sonrası şehirden ayrılan Babacan, en kısa sürede tekrar Karabük'e geleceğini söyledi. 

İl Başkanı Aydın, gerçekleştirilen ziyaretin Karabük için  önemli olduğunu, bu tür ziyaretlerin kent tanıtımına önemli katkı sağlayacağını ifade ederek şu sözlere yer verdi '' Sayın Genel Başkanımızı ve ailesini şehrimizde görmek parti teşkilatımız açısında gurur verici. Böylesi özel bir gezinin Karabük'e düzenlenmiş olması bu kentin ne kadar değerli olduğunu gösterir. Bu özel gezi için bölgemizi tercih ederek bizleri onurlandıran Genel Başkanımıza ve eşine teşekkür ederiz” dedi.