Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri daha temiz bir çevre için çalışmalarına devam ediyor.


Çalışmalar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri , ilçemiz sınırlarında yer alan cadde, bulvar, sokak, meydan, ve pazar yerleri belirli programlar dahilinde insan ve makine gücü ile temizlenmekte.

Ana arter konumundaki cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda çeşitli kapasitelerde yol süpürme aracı kullanılmakta olup; manevra alanı sınırlı olan kaldırım, tretuar vb. yerlerde ise vakumlu elektrikli yol süpürme makinesi kullanılarak küçük boyutlu süprüntülerin temizlenmesi sağlanmakta olup; genel temizlik hizmetlerini yürütmekteyiz şeklinde konuştular.

Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkan V. Fatih Ürkmezer, "Temizlik Ekibimiz tarafından temiz, düzenli, sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent oluşturma çabası içerisinde, yerleşim alanlarında üretilen çöpler belediyemiz tarafından her gün, düzenli ve günlük olarak, tamamı modern ve kurumsal araçlarımızla toplanmaktadır.

Özellikle Tarihi Çarsı bölgemizin dar sokaklarında manevra kabiliyeti yüksek elektrikli süpürgelerimiz kullanılmakta. Amacımız ilçemiz genelinde çevrenin korunmasını, kirliliğin önlenmesini, kirliliğin giderilmesini sağlayarak, yaşanabilir ve gelecek nesillere aktarılabilecek sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmaktır’’dedi.